4 x toimituksen lahjavinkki harrastajalle

Tässä neljä lahjaideaa hänelle, joka aina tietää mikä viherkasviasi vaivaa, ja joka ilahduttaa sinua oman kasvimaan sadolla. Valitsimme Kotipuutarhan toimituksessa omat joululahjasuosikkimme puutarhan ystäville.

Perunakirja palauttaa potun parrasvaloihin

Peruna_etukansi_painokelpoinen
Pitkästä aikaa uusi keittokirja saa huokailemaan; tuota pitää kokeilla ja tuota myös! Peruna on ollut jo pitkään vihannesosastojen taantuva artikkeli. Sanna Mansikkamäen ja Pia Inbergin kirja Peruna, parhaat reseptit palauttaa potun parrasvaloihin. Ruotsissa ja Norjassa perunan kulutus on jo kääntynyt nousuun – ja me suomalaisethan tapaamme seurata länsinaapureiden viitoittamalla tiellä. Joulun ajan pöydästä meidän perheen ruokapöydästä löytyvät ainakin kirjan ohjeilla tehty Café de Paris -voi paahdettujen pottujen kera ja turskabrandade eli turska-perunatahna sekä pino kuumia perunarieskoja. Kotitarveviljelijälle kirja tarjoaa hyvää knoppitietoa lajikkeista ja perunasta ylipäätään.

Lahjan valitsi: Kotipuutarhan toimituspäällikkö Minna, jonka joulupöydässä tarjoillaan pottua kirjan tapaan.
Mitä maksaa? 38 €
Mistä? Kirjan voi tilata Readme.fi nettikaupasta.

Ekopuutarhuri kerää pissat kannuun ja ravitsee maata

Pipinette-kannu

Virtsa on kotipuutarhurille arvokasta mutta valitettavan vähän käytettyä raaka-ainetta, sillä se sisältää runsaasti typpeä. Hyötykasviyhdistyksen verkkokaupan myymään Pipinette-kannuun se on helppo kerätä ja sen voi siinä saman tien myös laimentaa vedellä kasveille sopivaksi. Virtsaa kannattaa kaataa lisäksi kompostiin herättämään sen kevättalvella ja tuomaan typpeä.

Lahjan valitsi: Kotipuutarhan päätoimittaja Maija, innokas puutarhaharrastaja, jonka ensi kesän projekteihin kuuluu uuden kesäasunnon pihahommat Porvoossa.
Mitä maksaa? 15,50 €
Mistä? Tuotetta myy esimerkiksi Hyötykasviyhdistyksen verkkokauppa.

Aikamatka kalevalaiseen kansanperinteeseen ja puiden mytologiseen maailmaan

metsanpeitto-image

Kirjojen ystävänä oma suositukseni joululahjaksi on uuden uutukainen Arktinen Banaani -kustantamon Metsänpeitto sarjakuva-albumi. Sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen ja kulttuurintutkija Inkeri Aulan teos imaisee lukijan aikamatkalle kalevalaiseen kansanperinteeseen ja puiden mytologiseen maailmaan. Kirjan sarjakuvissa yhdistyy vanha ja uusi, perinne ja nykyaika riipaisevan modernilla tavalla. Ronskin kielen ja ilmaisun vuoksi suosittelen kirjaa aikuisten satukirjaksi.

Lahjan valitsi: Kotipuutarha-lehden pitkäaikainen toimittaja ja suunnitteluhortonomi Annikki, joka viettää vapaa-aikaansa Lohjalla metsäpuutarhassaan sekä luonnosta nautiskellen.
Mitä maksaa? 24,90 €
Mistä? Kirjan voi tilata Arktinen Banaani -nettikaupasta.

Talvipuutarha, johon voi pukeutua

winter-garden-jumpsuit_front

Kesäkaipuussani pukeutuisin tähän kauniiseen Winter Garden -jumpsuitiin, laittaisin musiikin soimaan ja hoivailisin viherkasvejani. Koska näin kaunista vaatetta kuuluu näyttää myös ihmisten ilmoilla, pukisin sen takuulla uuden vuoden kinkereihin. Vaatteen takana on suomalainen Uhana Design, materiaalina puuvilla (64 %) ja silkki (36 %). Suosittelen tutkimaan samaisen yrityksen Wonder-malliston, jonka kuosit ovat saaneet inspiraationsa Suomen metsistä.

Lahjan valitsi: Kotipuutarhan markkinoinnin Saara, joka pitää viherkasveilleen spa-hetkiä ja soittaa niille klassista musiikkia (eikä hänellä selvästikään ole omaa pihaa). 
Mitä maksaa? 249 €
Mistä? Winter Garden -jumpsuit löytyy Uhana Designinin verkkokaupasta.

 

Kuvat: Readme.fi, Hyötykasviyhdistyksen verkkokauppa, Arktinen Banaani -verkkokauppa ja Uhana Design

Kerro meille oma lahjatoiveesi

Vastaa kuukauden kysymykseen

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.