Kurkista Kotipuutarhan runsaaseen juhlanumeroon

Lisäksi mm. Kysy meiltä – Neuvot ja niksit – Pintaa syvemmältä –  Kuokalla & kauhalla – Tee itse – Sarjakuva - ja paljon muuta!
Kotipuutarhan päätoimittaja esittelee puutarhansa
Päätoimittaja Maija Stenmanin pihasta näkyy kadulle vain puiden ja köynnösten latvoja. Muurien taakse piiloutuu puutarha, jossa kukinta jatkuu katkotta maaliskuusta lokakuulle. Lähde kanssamme 10 sivun mittaiselle vierailulle Maijan puutarhaan!
Poimi ammattilaisen vinkit ja kasvata yrttisatoa ruukuissa!
Tilava ruukku tarjoaa ihanteelliset kasvuolot useimmille yrteille. Ammattilaisen vinkeillä kasvatat upean ja tuoksuvan sadon parvekkeella, patiolla tai portaiden pielessä.
Vanhat perinne- ja maatiaiskasvit talteen
Perinnekasvit ja maatiaislajikkeet ovat kulttuuriperintöä, jotka kantavat tarinoita ja muistoja menneestä. Vanhanajan kasvit ovat myös kuin tehtyjä tähän aikaan, sitkeitä ja vähään tyytyviä maatiaisia, joilla on huippugeenit.
Rakkaudesta kesäkukkiin
Jari Haiko jätti vasta aikuisiällä työn kaupan lihatiskillä ja opiskeli puutarhuriksi. Vaikka kukat ovat nyt työ ja harrastus, hän ei ole katunut päivääkään.
Istuta pihallesi 80-vuotiaan Kotipuutarhan nimikkoistutus
Suojaisa nurkka, jossa voisi istua odottamassa pionien nuppujen poksahtamista. Perinnettä ja nykypäivää, ravintoa sielulle ja mettä mehiläisille. Suunnittelimme 80-vuotiaan Kotipuutarhan nimikko istutuksen, jossa nämä kaikki yhdistyvät. Poimi talteesi valmis istutussuunnitelma!
Kasviesittelyssä sitkeät kaunokit
Aurinkoisten niittyjen kaunokit ovat helppohoitoisia ja vaatimattomia kasvupaikan suhteen. Pitkään kestävä kukintakin ilahduttaa puutarhuria. Kukkien runsas mesi on hyväksi perhosille ja mesipistiäisille.
Kevään kiinnostavimmat taimet
Monivuotisten kasvien varmimpia valintoja ovat Suomessa kasvatetut taimet. Niistä arvokkaimpia ovat luonnostamme löydetyt puu- ja pensaskannat sekä perinneperennat. Kokosimme 59 kiinnostaa kasvia!
33 vinkkiä: Näin vältät nilviäistuhot
Moni etana- ja kotilolajike aiheuttaa harmia puutarhoissa, jos ne pääsevät lisääntymään. Tunnista pihamaan nilviäiset ja torju ne tarvittaessa eri keinoin.
Siskon kasvimaa on yhtä sadon ja kukinnan juhlaa
Sisko viettää koko kesän kukkaisalla viljelypalstallaan Vantaalla. Vapuksi leivotaan ensimmäinen raparperipiirakka. Siitä alkaa sadon ja kukinnan juhla, joka jatkuu palstalla läpi kesän.
Näe rikkaruohot uudessa valossa ja hyödynnä villiyrtit keittiössä!
Pienikin tontti tuottaa maukkaita rikkaruohoja. Ne ovat todellista lähiruokaa ja antavat monikäyttöistä satoa niin salaattiin, keittoon kuin yrttiteehen. Poimi talteen keittiötarhuri Outi Tynyksen vinkit!

Kotipuutarha 5/2021

   • Muurien kätkössä Päätoimittaja Maija Stenman esittelee puutarhansa ja kertoo sen tarinan
   • Yrttisatoa ruukuista Ammattilaisen vinkit parvekkeelle, patiolle ja portaikkoon
   • Vanhat perinne- ja maatiaiskasvit Vanhoilla kotimaisilla kasvikannoilla on huippugeenit
   • Rakkaudesta kesäkukkiin Aikuisiällä puutarhuriksi opiskellut Jari Haiko rakastaa kukkia
   • 80-vuotiaan Kotipuutarhan nimikkoistutus Kotipuutarhan juhlaistutuksessa kukkivat puutarhan klassikot
   • Kasviesittelyssä sitkeät kaunokit (Centaurea) Aurinkoisten niittyjen kaunokit ovat helppohoitoisia ja vaatimattomia kasvupaikan suhteen
   • Kevät on uusien taimien aikaa 59 taimistojen kiinnostavimpaa kasvia
   • 33 vinkkiä: Vältä nilviäistuhot Tunnista ja torju tuhoa aiheuttavat etanat ja kotilot
   • Koko kesä palstalla Sisko Ranton kasvimaa on yhtä sadon ja kukinnan juhlaa
   • Hyödynnä villiyrtit keittiössä Näe rikkaruohot uudessa valossa Outi Tynyksen vinkeillä

 

Lisäksi mm. Kysy meiltä – Neuvot ja niksit – Pintaa syvemmältä –  Kuokalla & kauhalla – Tee itse – Sarjakuva

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.