Joulutähti – joulun ikisuosikki upeissa väreissä

joulutahtiseina

Joulutähti on pitkään ollut itselleni vähän kuin joulupiparit. Ne kuuluvat ehdottomasti jouluun, ovat kuuluneet siihen lapsuudesta asti.  Ja molemmat ovat tosi kivoja, mutta joulun jälkeen kumpikin alkaa jo vähän tökkiä.

Lapsuuden jouluissa joulutähdet olivat aina punaisia ja ruukku oli kietaistu jonkin sortin folioon. Nykyään joulutähtiä on saatavilla jo laaja valikoima, eikä ainoastaan punaisen eri sävyissä. Johtuuko sitten nostalgiasta vai päivittyneestä värivalikoimasta, mutta joulutähti on taas pompannut omien joulukukkasuosikkieni kärkeen. Lopullisesti hurahdin  viime jouluna, kun pääsin ihastelemaan kerrassaan upeaa värikavalkadia kasvitieteellisessä puutarhassa Amerikassa.

joulutähti

Niin herkullisia värejä, erilaisia muotoja, oli pilkkua, raitaa  ja “maaliroiskeita” Ja entäs nuo nimet sitten! ‘Jingel Bells’, ‘Cinnamon’, ‘Ruby Frost’, ‘Ice Punch’, ‘White Glitter’. Koko joulun kirjo.

luv-pink-pointsettia-pinkki
‘Luv U Pink’ on upean runsas ja sen pinkkejä lehtiä kiertää valkoinen reunus.

Joulutähti – hoida näin

  • Joulutähti on herkkähipiäinen, eli älä anna sen kylmettyä kuljetuksen aikana tai kotona. Jopa parvekkeen ovesta tuleva veto voi olla sille liikaa, joten sijoita joulutähti kauas ulko-ovista ja tuuletusikkunoista.
  • Joulutähti viihtyy valoisalla paikalla.
  • Huolehdi joulutähden tasaisesta kosteudesta. Mullan pinta saa kastelujen välillä hieman kuivahtaa, mutta läpikuivunut multa näkyy nopeasti tippuvissa lehdissä.
cinnamon-joulutahti
‘Candy Cinnamon’ joulutähdellä on herkän kaunis väritys.
ruby-frost-raidallinen-joulutahti
‘Ruby Frost’ on kaksivärinen joulutähti hauskoilla raidoilla.
jingle-bells-joulutähdet
‘Jingle Bells’ hehkuu punaisen ja pinkin sävyissä.

Tuo kuvan keskellä näkyvä upea värikäs joulutähti on ‘Autumn leaves’. Nimi viittaa syksyyn, mutta itselleni tästä tulee kyllä ihanan keväinen olo. Ylälehdissä näkyy vaaleanpunaista, keltaista, persikkaisen oranssia, aivan selviä pääsiäisvärejä! Syystähtiä meillä jo myydään, joten miten olisi yksi pääsiäistähti?

värikkäät-joulutähdet

Näiden jo vähän kevääseen suuntaavien värien ja ajatusten myötä kiittelen teitä kaikkia Minttua ja mustikoita -blogin kanssa matkanneita. Alkuvuodesta siirryn toisenlaisten kirjoitustöiden pariin. Puutarhakuvat- ja kuviot päivittyvät yhä tuttuun tapaan Kanelia ja kardemummaa -blogissa sekä tietenkin blogin Instagram-sivuilla.

Ihanaa joulua ja valoisaa uutta kasvukautta!

Ps. Tämän postauksen kuvat ovat otettu viime jouluna, Washington D.C:ssä. Jos haluat tutustua tähän ylenpalttisen upeaan puutarhakeitaaseen lisää,  käy lukaisemassa aikaisemmin julkaisemani postaus  Kasvitieteellinen puutarha, Washington D.C.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.