Halloween mielessä – kurpitsahaaveita

kurpitsa-kaupoilla

Huomenna lauantaina juhlitaan monissa maissa Halloweenia, tuota kurpitsajuhlien kuningasta. Amerikassa Halloween on yksi vuoden odotetuimmista juhlista, ikää katsomatta. Juhlahumu näkyy erityisesti kotien ja pihojen koristelussa.  Myös monet julkiset tilat saavat jonkin sortin Halloween-asun.

erilaisia isoja koristekurpitsoita

Amerikassa asuessamme moni nimesikin syksyn lempivuodenajakseen. Kun pääsin ensimmäistä kertaa kokemaan itärannikon lempeän, pitkän ja uskomattoman värikkään syksyn, en enää ihmettele miksi. Kesät ovat usein jopa tuskaisen kuumia, varsinkin kaupungeissa. Syksyn viileämpi keli otetaan suurella ilolla vastaan ja henkeäsalpaava väriloisto ilostutti ainakin Washington D.C:n kulmilla aivan marraskuun lopulle asti.

syysmarkkinat

Kurpitsakausi alkaa monissa paikoin jo syyskuun loppupuolella ja jatkuu kiitospäivään, jota vietetään marraskuun neljäntenä torstaina. Toki hurjimmat Halloween-koristeet kootaan pihoille vain lokakuuksi. Muuten nautitaan värikkäistä koristemaisseista, pallokrysanteemeista, erilaisista koristeheinistä sekä tietenkin ulkonäöltään mitä erikoisimmista koristekurpitsoista.

halloween-koristeita

koristemaissi-eri-värisiä

Nämä kuvat on kaikki otettu silloisen kotimme lähi-puutarhamyymälästä, pienestä perheyrityksestä. Tarjolla oli kurpitsoja aivan joka lähtöön. Suurta ja pientä, symmetristä ja koukeroista, värikästä ja hillittyä. Toki kurpitsatarjontaa oli vallan laajasti myös tavallisissa ruokakaupoissa.

kurpitsa-halloween

valkoiset-koristekurpitsat

Lapsille puutarhamyymälässä oli tarjolla ilmaista kurpitsamaalausta, jossa taideteokset sai lopuksi viedä kotiin. Myymälän taakse oli lisäksi rakennettu “kauhukuja”, josta löytyi monenlaista Halloween-inspiraatiota. Huikopalaksi sai popcorneja ja lämmintä omenasiideriä, jonka maku muistuttaa kovasti suomalaista vaaleaa omenaglögiä. No eihän nämä reissut loppupeleissä tietenkään ikinä ilmaisiksi tulleet, sillä lasten maalatessa kurpitsoja äidillä oli hyvää aikaa kierrellä puutarhamyymälässä. Kotiin lähdettiin aina pari koristekurpitsaa rikkaampana (tai köyhempänä, riippuu miten asiaa ajattelee…). Pääasia, että kaikilla oli hyvä mieli ja lapset lähtivät aina innokkaasti kaveriksi puutarhamyymälään!

halloween-ideoita

Koristekurpitsojen tarjonta on pikku hiljaa lisääntynyt myös Suomessa. Siitä huolimatta olen huomannut kaipaavani isoja kurpitsakekoja, eriskummallisia lajikkeita ja syksyyn sopivaa väriloistoa . Viime vuonna kävimme valitsemassa kurpitsoja suoraan pellolta (pumpkin patch). Lokakuiset terveiset löytyvät tästä Maatilamatkailua-postauksesta.

Kurpitsojen täyttämää viikonloppua!

2 Comments

  • Nuo koristemaissit näyttävät koruilta ja noista valko-oransseista kurpitsoista tuli mieleen mangorahka 🙂 Spooky Halloween!

    • Nuo koristemaissit olivat kyllä niin upeita! Ja hauska tuo mangorahka. Piti ihan uudestaan katsoa kuvaa ja totta, selvästi yhtäläisyyttä:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.