Elokuun hehkua

kaunopuhanattu

Kyllä meitä nyt hellitään! Puutarha tarjoilee elokuun hehkua kauneimmillaan. Viileän heinäkuun jälkeen on saatu nauttia upeasta säästä ja loppukesän ihanasta tunnelmasta. Puutarha on juuri nyt runsaimmillaan ja paistattelee täyteläisissä värisävyissä, joita vain elokuun aurinko kykenee luomaan.

syysleimu

Piha on täynnä ihanasti tuoksuvia syysleimuja. Nämä ovat myös perhosten suosikkeja. Vaikka kukinnot ovat suuria, korkea kasvi on tarpeeksi roteva eikä tarvitse tuentaa. Syysleimujen taustalla välkehtii syyshortensia ‘Grandiflora’. Vielä tässä vaiheessa elokuuta näyttävät kukinnot ovat kermanvalkeita. Myöhemmin syksyn edetessä kukinnot alkavat punertua. Mitä aurinkoisempi kasvupaikka ja kauniimpi syksy, sen upeammaksi syksyinen hehku muuttuu. Syyshortensia säilyy kauniina aina pakkasiin saakka.

syyshortensia-grandiflora

Runsaasti kukkiva ja tuoksuja täynnä oleva puutarha kutsuu nauttimaan viipyilevistä auringonsäteistä. Luo itsellesi mukava pesä puutarhaan ja taltioi elokuun hehkua talven varalle. Keltainen ja vaaleanpunainen on yllättävä, mutta varsin viehättävä yhdistelmä. Tällä hetkellä väripari tosin toistuu meillä vain tekstiileissä tai maljakossa. Vaaleanpunertavaan perennapenkkiin on siis ehdottomasti istutettava jotakin keltaista! Ehkäpä keltaisia syyspäivänhattuja?

elokuun-hehkua

Upean kerrannaiset kultapallot ovat vallanneet kasvihuoneen seinustan. Pitkänhuiskeat kaunottaret nojailevat rennosti sinne tänne ja loistavat kuin pikkuauringot. Tämä on nykyään yksi loppukesän suosikkiperennojani. Perinnekasvi, joka aikaisemmin kuului mielestäni ainoastaan tätipuutarhaan… Ja on nyt niin ihana että! Niin se mieli muuttuu (tai puutarhuri vanhenee…). Voit lukea kultapallojen kasvatuksesta tästä artikkelista.

kultapallo

Illansuussa aurinko värjää kaiken lähes kullankeltaiseksi. Yhdysvalloissa tätä hetkeä kutsuttiin nimellä “golden hour”. “Kultainen tunti” on se auringon nousuun tai laskuun liittyvä valo, joka saa kaiken hehkumaan erityisen kauniina ja tunnelmallisena. Valo on silloin pehmeää ja lämmintä.

elokuun-hehkua

Kaunopunahatut ovat kukkineet jo pienen ikuisuuden. Näitä on kadonnut parista kohtaa penkkiä, sillä ne eivät viihdy kovin hyvin puutarhamme savimaassa. Uudelleenistutus saattaisi auttaa, mutta laiskana ostan näitä lisää aina silloin tällöin.

Kukkien täyttämää elokuuta, nyt nautitaan!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.