Taitavaa rajaamista

rajaamista

Viime postauksessa laitettiin hihat heilumaan ja kaivettiin esiin villiintyneen puutarhan ensimmäiset penkit. Sittemmin suuntasimme koronakaranteeniin mökille ja puutarha jäi taas itsekseen. Sadekeli vaihtui nopeasti helteisiin ja kuivuuteen, joten toiveikkaina tehdyt unikkokylvöt näyttivät melkoisen surkeilta palattuamme. Mutta siitäkin huolimatta puolivilli puutarha on tarjonnut jo paljon ilon aiheita, kunhan osaa harjoittaa taitavaa rajaamista.

keittiopuutarha

Rajaamisella en tällä kertaa viittaa kanttaamiseen, vaikka se onkin loistava tapa saada ryhtiä ja muotoja puutarhaan. Näkymän rajaamista harjoittamalla voi iloita pienistä yksityiskohdista sekä sesongin perennoista. Sujuvasti vain sulkee kaiken sekasotkun näkökenttänsä ulkopuolelle. Vähän kuin kameralla zoomatessa.

rajaamista

Kukkaruukut ammottavat vielä tyhjyyttään, mutta ruukutuspöydälle jääneet punasaviruukut muodostavat kauniin yksityiskohdan mongolianvaahteran luomaa vehreää taustaa vasten.

saleikkovilliviini

Säleikkövilliviini on luikerrellut pergolaseinämästä kohti kasvihuoneen oviaukkoa ja takertunut tiukasti myös kattokehikkoon. Kasvihuone näyttää hylätyltä, tosin täällä elelee varsin aktiivinen muurahaisyhdyskunta. Kunhan pääsemme yhteisymmärrykseen tilan herruudesta, yritän vielä haalia tänne yrttejä. Ja rakennan mukavan istuskelunurkkauksen, kun sellaiseen kerrankin pienessä ansarissa on mahdollisuus. Poikkeusolot, josta otetaan nyt kaikki ilo irti!

kasvihuone_sisustus

Kun keskittyy tutkailemaan malvojen yksityiskohtia ilta-auringossa, silmä ei huomaa perennapenkistä tursuavia heiniä tai muita rikkoja. Myös tähtiputkien ja liljojen utuiseen liittoon on helppo uppoutua.

rajaamista

tahtiputki-lilja-hyvä-pari

On jotenkin kovin rauhoittavaa ja lohdullista ajatella, että oli itse paikalla tai ei, puutarha jatkaa elämäänsä ja selviytyykin vielä varsin hyvin. Kun lähdimme maailmalle, sain vastata ylivoimaisesti eniten kysymykseen “Mitä käy puutarhalle?” Niin rakas kuin se onkin, en missään vaiheessa huolehtinut puutarhan puolesta. Sitä eivät muutot, koronat ja mielenosoitukset hetkauta, puutarhalla on aivan oma rytminsä. Nyt yritän taas itse sujahtaa tuohon rytmiin, puutarhaa kuunnellen. Turha tässä on hötkyillä kalenteri kourassa.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.