Suloinen kamelia ja kapeita kujia

kamelia_pensas

Kamelia on tavattoman suloinen ja herkkä kaunotar, joka kukki täällä jo varhain keväällä. Niin varhain, että kasvin kohdalla piti tosissaan jännätä hallaöiden vaikutusta. Naapurimme pihassa kasvaa kaksi upeaa kameliapensasta, mutta tämä suloinen kaunokainen löytyi Alexandrian vanhasta kaupungista. Hennon vaaleanpunainen kamelia, taustalla ajan patinoima tiiliseinä, ristikkoikkuna ja musta pihaportti. Kyllähän tästä mielellään kotipihaansa pujahtaisi!

vaaleanpunainen-kamelia-kukkii
kamelia-nuppuja

Kamelian (Camellia japonica) kukissa on jotakin ylellistä. Kukat muistuttavat kukinnan eri vaiheissa mielestäni sekä ruusua että pionia. Lehdet ovat kiiltävät ja kasvi on ainavihanta. Kamelia menestyy parhaiten paikoilla, joissa pakkaset ovat vain satunnaisia. Täällä tuuheita kameliapensaita näkee suhteellisen paljon sekä julkisissa istutuksissa että kotipihoissa.

kamelia-kukkii-kevaalla

Suomessa kamelia on vanhan ajan huonekasvi, joka vaatii hellää hoiton ja huolenpitoa. Se saattaa ottaa nokkiinsa jopa ruukun kääntämisestä ja tiputtaa tästä hyvästä kukkanuppunsa!

vanhan-kaupungin-katuja
terälehtiä-kapealla-kujalla

Herttaisen kameliapensaan lisäksi Alexandrian vanhassa kaupungissa riitti toki muutakin ihasteltavaa. Old Town Alexandria sijaitsee Virginian osavaltiossa, noin 10 kilometriä Washington DC:stä. Se on varsin kaunis ja suosittu turistikohde, joka liittyy vahvasti Yhdysvaltain historiaan, sisällissotaan ja politiikkaan. Alueella on yhä useita rakennuksia 1700-luvulta, joita suojellaan nykyään huolellisesti.

värikkäitä-taloja

Alexandria on täynnä hurmaavia värikkäitä taloja, mukulakivikatuja, vinoja seiniä ja valurautaisia portinpieliä. Charmanttia ja ajan patinoimaa, niin kuin vanhoissa kaupungeissa tuppaa olemaan. Ei ollenkaan epäsiistiä tai nuhjuista. Ainakaan ruusunpunaisten lasien läpi katsottuna. Ja jokaiselta puutarhurilta tietenkin löytyy juuri sellaiset lasit, vai mitä?

vanha-köynnös

old-town-alexandria
portti-puutarhassa

Vanhan kaupungin kapeilta kujilta ja pieniltä pihoilta löytyy hyvin englantilaista tunnelmaa. Ja mahdottoman paljon ideoita puutarhaan. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka! Lisätietoja kohteesta löydät tästä linkistä.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.