Tulppaaniloistoa ja väri-ilottelua

tulppaaniloistoa

Viime postauksessa (täällä) oltiin magnoliaparatiisissa, nyt sujahdetaan keskelle tulppaanitaivasta. Näin korona-aikaan moni Washington DC:n yleisistä puutarhoista ja puistoista on sulkenut porttinsa, joten oli kerrassaan mahtavaa tupsahtaa keskelle tulppaaniloistoa suureen puutarhaan. Tämä tulppaanimeri sijaitsee keskustan liepeillä olevan kerrostalon pihassa!

upea tulppaanipuutarha

Uskomattoman upea puutarha ympäröi Wardman Tower -asuintaloa, jonka historia selvisi minulle vasta myöhemmin. Paikalla käydessäni keskityin ihailemaan keväistä tulppaaniloistoa, jota tuntui jatkuvan lähes silmänkantamattomiin. Oli pieniä väripuroja, leveitä tulppaaniuomia ja villisti ryöpsähteleviä kukkaputouksia. Ja ne väriyhdistelmät, oih ja voih! Hempeää ja romanttista valko-vaaleanpunaista, pirteää kelta-punaista, oranssia, violettia, raikasta puna-valkoista. Värit suorastaan häikäisivät silmiä kevätauringossa.

kaunis kevätpuutarha

Kerrostalon englantilaistyylinen puutarha levittäytyy puolentoista hehtaarin alueelle. Kukkivat puut tuovat oman lisänsä keväiseen kauneuteen. Kauniit kaupunkipihat ovat Washington DC:n alueella kunnia-asia, tosin tällä kertaa kysessä ei ole mikä tahansa kerrostaloyhiö. Wardman Tower sijaitsee Woodley Parkin kaupunginosassa ja huhujen mukaan talon asunnoista on kaupungin parhaimmat näkymät. Rakennuksen valmistuttua vuonna 1928 asunnot olivat suorassa yhteydessä vieressä sijainneeseen luksushotelliin. Koko kompleksi tunnettiin kaupungin loistokkaimpana osoitteena. Täällä on asunut niin lukuisia poliitikkoja kuin viihde-elämänkin tähtiä aina Presidentti Eisenhowerista Marlene Dietrichiin.

upea taloyhtion piha washington dc

Vuosien saatossa asuintalo liitettiin ketjuhotelliin, mutta se palautettiin jälleen loistoonsa vuonna 2014, jolloin rakennukseen valmistui 32 luksusluokan asuntoa. Taloa ympäröivä puutarha on ollut aina tärkeässä roolissa ja yksi puutarhan lepopaikoista, suuren puun katveessa sijaitseva puistonpenkki on omistettu Jack Woodruff:lle “For These Gardens He Greated”.

tulppaaneja-valko-pinkki

tulppaaniloistoa

Oma suosikkini väreistä oli tämä valkoisen, keltaisen ja pinkin liitto. Yhdistelmä oli ihanan iloinen, mutta kuitenkin raikas. Tätä on ehdottomasti kokeiltava myös kotona!

ihana-variyhdistelma-tulppaaneja

Lilan ja keltaisen yhdistelmä ei ole aikaisemmin kuulunut suosikkeihini. Mutta nyt väriyhdistelmä sai hymyn huulille. Kaksikko muodosti yllättävän iloisen ja näyttävän parivaljakon, jossa oli myös sopivasti potkua mukana.

lila-valkoisia-tulppaanjea

tulppaaniloistoa

Keväiset valot ja varjot luovat eri osaan puutarhaa erilaisia tunnelmia. Aurinkoisena päivänä tulppaanipenkit vaihtelivat lähes riehakkaista rauhoittaviin. Löysin muuten ensimmäistä kertaa jotakin negatiivista paikallisesta säästä: lämpimässä kevätkelissä tulppaaniloisto tuntui menevän ohi hujauksessa. Onneksi ehdin paikalle ihastelemaan!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.