Kevätkukkia ja kukkaruukkuja

kevätkukkia

Täällä on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen lämmin talvi, joten puutarhamyymälän ostoskärryyn päätyi lisää kevätkukkia jo hyvissä ajoin maaliskuussa. Ja onneksi päätyi, sillä nythän puutarhamyymälät ovat kiinni. Ensimmäinen, ruokakaupasta löydetty sipulikukkasatsi pääsi koristamaan ovenpieltä helmikuussa. Noista kaunokaisista löytyy aikaisempi postaus täältä.

kevatkukat-sipulikukat

Tällä kertaa kukkia tuli haalittua melkoisen sekalainen seurakunta, sillä valikoima oli vähän sitä sun tätä. Yllätyksekseni samassa rullakossa myytiin niin helmililjoja, narsisseja kuin koreatörmäkukkaakin (Scabiosa). Koreatörmäkukka pääsi ostoskärryyn paitsi kauniin värin, niin myös “deer resistant” maininnan vuoksi. Peurat ovat täällä aikamoinen riesa ja naapurini vakuutti, että tuon maininnan omaavat kasvit saavat todellakin kasvaa rauhassa. Joten ei kun testaamaan!

kevainen-ruukutuspoyta

Suloiset patjarikot (Saxifraga) viihtyvät auringossa ja kuivassa, eli ne ovat varsin kestäviä perennoja. Useimmiten näitä käytetään kivikkokasveina ja kasvusto leviääkin nopeasti kauniiksi kukkamatoksi. Itse tykkään herkkäkukkaisesta patjarikosta myös ruukuissa. Etukuisti kuumenee aurinkoisella kelillä nopeasti, joten toivon patjarikon viihtyvän siellä monia muita kukkakavereitaan paremmin.

hyasintit-kevät

Hyasintit ovat täällä puhtaasti kevätkukkia ja niitä löytyy yhä sekä leikkona että ruukuissa. Myös ruukkutulppaaneja näkee paljon ja värivalikoima on mukavan laaja. Narsissit ovat tietenkin ehdottomia pääsiäiskaunokaisia, näistä pitäisi kasvaa suurikukkaisia kelta-valkoisia torvinarsisseja.

ruukkutulppaanit
narsissiruukku

ruukutuspöytä-kukkaruukkuja

Vielä en ole saanut kevätkukkia ruukkuihin asti. Huomaan nyt, että vaikka kukkaruukkuja tuli Suomesta ihan kohtalainen määrä (liikaa, jos kysyttäisiin mieheltäni, vaan ei kysytä!), eivät ruukut meinaa riittää alkuunkaan. Osassa ruukuista on vielä talven havukasvit, yrteille ja muille hyötykasveille pitäisi varata omansa, ja orvokeille, ja joku pikkupuukin olisi kiva. Ja ja ja…! Ruukkuvalikoimaa ei nyt pääse täydentämään, joten kukkaostokset jäivät hetkeksi kaunistamaan takapihan ruukutuspöytää. Ja mukavan näköinen nurkkaus tuosta tulikin, mikäs tätä katsellessa.

ihanat-kevatkukat

Minä toivottelen teille kaunista ja kevätkukkien täyttämää pääsiäisviikkoa! Ja samalla mietin, että mistäs niitä ruukkuja vielä saisi tilattua…?

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.