Kevätkukkia ovenpielessä

kevätkukkia

Kevätkukkia ovenpielessä, nyt on todellakin lähtenyt keväänodottajan mopo käsistä! Mutta olihan näitä hankittava, kun sattuivat sopivasti olemaan tyrkyllä ruokakaupan kukkaosastolla. Ruukkutulppaaneja, narsisseja, jouluruusuja.

kevätkukkia

Ulko-oven vieressä on jaloilla seisova sinkkilaatikko. Syksyllä tässä oli krysanteemeja ja koristeheiniä, mutta talven tullen astiaa ovat koristaneet harmaat kukkaruukut, kaunis istutuslapio sekä muutama kranssipohja. Nyt en enää malttanut odotella, vaan istutin pikkuruukkuihin ihania sipulikukkia. Valikoima ei ollut laaja, mutta aivan riittävä ensiavuksi kevätkaipuuseen. Miten voikin muutama sipulikukan alku tuoda näin paljon iloa!

sinkkiastia
kevätkukkia_ruukuissa

Valo siivilöityy etuoven kukkaruukkuihin todella kauniisti, sillä talon edessä oleva suuri kuningasmagnolia estää suoran auringonporotuksen. Näin talvella tarjolla on mukava määrä valoa, mutta muuten keli on enimmäkseen viileä. Tosin säävaihtelut ovat edelleen suuria, helmikuullekin on jo mahtunut lunta, pakkasta, +20 asteen lämpöä, tornadoja ja vesisateita. Yritä tässä nyt sitten puketua säänmukaisesti!

ruukkutulppaanit

Sisäänkäynnin toisella puolella on laakea sinkkiastia, johon istutin tetenarsisseja, keltaisen ruukkutulppaanin, isompia narsisseja sekä tuuhean jouluruusun. Istutuksen katoin kuorikatteella. Sinkkiastian pohjassa on reiät, jotta ylimääräinen sadevesi pääsee valumaan pois. Valmiiksi rei’itetty astia löytyi kirppikseltä.

keväinen-kukkaistutus

Kevätkukat sujahtivat sulassa sovussa aikaisemmin istutettujen havuruukkujen kaveriksi. Kevätkukkaistutukset on tehty ruukkujen siirtäminen mielessä, sillä kovina pakkasöinä olen nostanut kukat eteiseen lämmittelemään. Muutaman asteen pakkasta nämä kestävät hienosti.

kevätkukat-sinkkiruukku

Jouluruusua ei muuten ollut joulun aikaan saatavilla mistään. Ne, kuten hyasintitkin, näyttävät olevan täällä vahvasti kevään kukkasia.

joulutähti-helleborus

Oli vuodenaika tai sesonki mikä tahansa, niin ihania nämä ovat joka tapauksessa!

Ps. Jos siellä on jo muitakin kevätintoilijoita, niin vinkkejä kevätkukkaistutuksiin löytyy tästä aikaisemmasta postauksesta. Ihan kohta pääsee työntämään sormet kunnolla multaan!

2 Comments

  • Ai että, sua onnisti kun löysit jo noin ihania kukkia ruokakaupasta. Nämä keväänodotuskukkakorit ovat siinä mielessä ihania, kun voivat kukkia kuukausikaupalla, jos ilmat vain suosivat:)

    • Ruokakaupan kukkaosasto on yllättävän hyvä paikka! Ja vaarallinen, koska ruokakaupassa joutuu asioimaan niin usein:D

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.