Kasvitieteellinen puutarha, Washington DC

washingtonin-kasvitieteellinen-puutarha

Washingtonin kasvitieteellinen puutarha on kuin paratiisi keskellä suurkaupunkia. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, monien kuuluisien nähtävyyksien välittömässä läheisyydessä. Paikalle on helppo löytää suunnistamalla kohti Capitol-kukkulaa eli Yhdysvaltojen kongressia, sillä Capitolin valkoisena hohtava kupoli on hyvä maamerkki.

us-botanic-garden-conservatory

us-botanic-garden-conservatory
U.S Botanic garden conservatory, Washington DC.

Kasvitieteellisen puutarhan upeita saleja on erityisen mukava kierrellä, kun ulkona paukkuu pakkanen tai voimakas viima iskee vasten kasvoja. Trooppisessa lämmössä ja yltäkylläisessä vehreydessä on helppo kuvitella itsensä muille maille ja ottaa hetken irtiotto arjen kiireistä.

tropical-garden-washingtondc

the-tropics

United States Botanic Garden Conservatory

Kasvitieteellinen puutarha hurmaa kokeneenkin matkaajan. Innokkaalle kasviharrastajalle on tarjolla nähtävää moneksi tunniksi, sillä puutarhan kokoelmissa on kasveja maapallon eri ilmastovyöhykkeiltä. Pääsy puutarhaan on ilmainen, eli kaikkea ei ole pakko ahmia samalla kertaa. Nähtävää ja tutkailtavaa riittää kaikenikäisille, sillä täällä (kuten niin monessa muussakin Washington DC:n kohteessa) myös lapset on otettu hienosti huomioon. Lapsille löytyy erilaisia tehtäviä sekä seikkailuhenkistä tutustumista maailman kasvillisuuteen.

Kasvitieteellisen puutarhan korkeimmassa salissa (The Tropics -osio) trooppista puutarhaa pääsee tarkkailemaan myös ylhäältä käsin. Korkeuksissa kiertävä näköalatasanne antaa mahdollisuuden ihastella viidakon kasveja myös toisesta vinkkelistä. Garden Primeval -osio puolestaan tarjoaa tietoja ja kasveja jurakaudelta. Saniaiset, havupuut, käpypalmut ja neidonshiuspuut olivat tuolle aikakaudelle tyypillisiä kasveja. Taisipa kasvitieteellisen puutarhan kasvien seassa vilahtaa myös dinosauruksen muna!

the-tropics-upper-terrace
Näköalatasanne tarjoaa mahdollisuuden tarkkailla The tropics -osion kasveja ylhäältä käsin.
garden-primeval
Kasvititeteellisen puutarhan Garden primeval -osiossa pääsee tutustumaan jurakauden kasvillisuuteen.
lihansyöjäkasvi
Nepenthes Daytona ‘Ron Determann’.

U.S. Botanic Garden sai alkunsa vuonna 1816 ja yleisölle se avattiin vuonna 1850. Se on yksi maan vanhimpia kasvitieteellisiä puutarhoja. Puutarha esittelee yhtä lailla kasviharvinaisuuksia, kasveja ympäri maailman kuin kotiharrastajien trendikasvejakin.

Juhlasesongit näkyvät vahvasti kausi-istutuksissa sisällä ja ulkona. Kävin paikan päällä kuvaamassa tammikuun alussa, jolloin pääsin vielä nauttimaan joulukukkien loistosta. Tosin nämä joulutähdet sopisivat värinsä puolesta loistavasti myös kevääseen!

värikkäät-joulutähdet

Samaa väri-ilottelua on myös näissä kaakaopuun hedelmissä, jotka roikkuvat puun rungosta

kaakaopuu

Kasvitieteellinen puutarha täällä Washingtonissa on auki vuoden jokaisena päivänä. Se toimii kaupunkilaisten virkistäytymispaikkana ja on aivan must-kohde Washingtonissa vierailevalle puutarhaharrastajalle. U.S Botanic Garden löytyy osoitteesta 100 Maryland Ave SW, Washington, DC 20001 ja puutarhan omille nettisivuille pääset tästä linkistä.

2 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.