Joulupihoja Amerikassa

joulupihoja

Olen viime päivät pongaillut kauniita joulupihoja naapurustossa. Joulukuun alku tarkoitti joulukoristeiden ilmestymistä katukuvaan. Täällä Amerikassa jouluun koristautuminen aloitetaan vasta kiitospäivän jälkeen. Kirjoittamaton, mutta tiukasti noudatettu sääntö, josta naapurit minua onneksi etukäteen valistivat.

Tänä vuonna kiitospäivä osui samalle viikolle ensimmäisen adventin kanssa. Monessa paikassa joulu tuli kirjaimellisesti yhdessä yössä. Omissa mielikuvissani amerikkalainen joulujulkisivu on aina ollut valkoinen talo kauniine ikkunaluukkuineen. Jokaista ikkunaa koristaa punaisella rusetilla viimeistelty kranssi. Ja näitähän täällä tulee vastaan, aivan yhtä kauniina luonnossa kuin kuvitelmissakin.

joulukoti_amerikassa

Aitoja köynnöksiä ja ikivihreistä tehtyjä kransseja näkyy paljon, sillä niitä on helposti saatavilla sekä puutarhamyymälöistä että ruokakauppojen pihoilta. Hintataso on muuhun kasvillisuuteen nähden edullinen ja valikoima on laaja. Kransseja löytyy lähes joka kokoa ja näköä, usein punaisilla orjanlaakerin marjoilla koristeltuna.

kaunis_sisaankäynti

Yksi lempparipihojani on tämä kuopuksen koulureitin varrelle osuva näyttävä omakotitalon etupiha. Se on runsas, mutta onnistuu silti olemaan tyylikäs. Melko vaikea yhdistelmä muuten!

joulupihoja

Vaikka suuren pihan koristeissa on kokoa ja näköä, kaikki on silti tarkkaan harkittua. Väreinä toistuvat vihreä ja punainen, ja materiaalit ovat aitoja. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että pihan koristeista on päävastuussa talon isäntä. Samalla tontilla sijaitsi Halloweenin aikaan kulmakunnan upeimmat koristelut.

jouluisia_istutuksia

Punainen on täällä selvästi suosituin jouluväri. Eikä ihme, sillä se erottuu parhaiten ikivihreän kasvuston lomasta. Punainen ja vihreä ovat näyttävä pari, ja pistävät mukavasti silmään sekä aurinkoisella että pilvisellä säällä.

huonekuusi_pihalla
joulupalloja_puussa

Yksityiskohtiin kiinnitetään paljon huomiota. Myös autotallit, autot (!), aidat ja postilaatikot saavat jouluisen ilmeen ylleen.

havuköynnös_aita
jouluinen_postilaatikko

Ja kun värit osuvat yksiin, jouluisen tunnelman luomiseksi riittää yksi punamarjainen kranssi. Vai mitä sanotte tästä yllättävästä yhdistelmästä?

turkoosi_ovi

Valot ovat tietenkin tärkeä osa pihojen koristelua. Niitä on hauska etsiä iltaisilla autoajeluilla. Valitettavasti kuvien ottaminen on silloin huomattavasti haastavampaa, joten jouluvaloja pääsee seuraamaan lähinnä Instagram-tilini Story-osiossa. Totaalisen värivalo-joulumusiikki-överitalon löytäminen on pahasti kesken, mutta ehkä sellainenkin vielä tulee vastaan!

Oikein ihanaa joulun odotusta täältä Amerikasta käsin!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.