Viherkeidas taidemuseossa – Kogod Courtyard

viherkeidas

Olen jo aikaisemmin kehunut, että Washington DC on todella vehreä kaupunki. Täällä Yhdysvaltojen pääkaupungissa voi törmätä puutarhoihin ja upeisiin istutuksiin mitä yllättävimmissä paikoissa. Kuten taidemuseossa. National Portrait Gallery on vaikuttava museo vierailla ja ihastella taidetta. Kansallisesta muotokuvagalleriasta löytyy muun muassa muotokuvat kaikista Amerikan presidenteistä. Oma sydän hypähti ylimääräistä muotokuvagallerian katetulla sisäpihalla. Sieltä nimittäin löytyy todellinen viherkeidas ja paikallisten yhteinen olohuone.

viherkeidas-taidemuseossa

Kogod Courtyard – taidemuseon viherkeidas

Kogod Courtyard on valoisa viherkeidas keskellä National Portrait Gallerya Washington DC:n keskustan ytimessä. Ensi vierailulla lasikattoinen keidas pääsee yllättämään kaikki. Myöhemmin taidemuseoon tulee palattua pelkästään sisäpihan vuoksi. Se tarjoaa ihanan rauhoittavan sopen nähtävyyksien katselusta ja kävelystä nääntyneelle turistille. Monet paikalliset tulevat tänne viettämään lounastuntiaan, lukemaan kirjaa, kahville, eväsretkelle, pitämään ompelukerhon kokoontumisia. Tila on vapaasti kaikkien käytössä ja siellä järjestetään myös erilaisia tempauksia ja konsertteja. Museon aukioloaikojen ulkopuolella upean keitaan voi  vuokrata vaikkapa juhlatilaksi.

anthurium-faustomiranda

taidemuseon-sisäpiha

Aaltoileva lasikatto

Sisäpihan erikoisuus on aaltoileva lasikatto. Se taittaa valoa täydellisesti ja vie samalla auringonsäteistä pahimman terän pois. Tilaan siivilöityvä valo on miellyttävää ja luo mielenkiintoisia varjoja ja kontrasteja sekä kasvien lehdille, että koko tilaan. Katettu sisäpiha on joka kerta erinäköinen, riippuen vuorokaudenajasta ja ulkona vallitsevasta säästä.

kogod-courtyard-lasikatto-

Viherkeidas valmistui taidemuseon yhteyteen vasta vuonna 2007, kansainvälisen suunnittelukilpailun jälkeen. Lasikatto teräsrakenteineen lepää kahdeksan pilarin päällä, jolloin sen tuoma lisäpaino ei rasita vuosien 1830-1860 välillä valmistuneita rakennuksia.

auringonkukkia sisäpihalla

Lasikatolla varustettu sisäpiha on täynnä kauniita istutuksia. On värikkäitä kukkia, rauhoittavia viherkasveja ja vesielementtien rentouttavaa solinaa. Täydellinen paikka keskellä suurkaupungin sykettä!

valkoinen orkidea

Suurin osa viherkeitaan kasveista on nimetty, mutta monet nimikylteistä ovat vehreän kasvillisuuden peitossa. Itse ihastelin erityisesti dramaattisia lehtiä ja niiden monia muotoja. Valkoisen orkidean ja suurikokoisen hopeaflamingonkukan (anthurium crystallinuman) yhdistelmä oli lähes henkeäsalpaavan kaunis.

anthurium-crystallinum

Sisäänpääsy National Portrait Galleryyn on ilmainen, kuten suurimpaan osaan Washington DC:n museoista. Viherpeukalon kannattaa siis ehdottomasti poiketa täällä, vaikka ei taiteesta muuten niin välittäisikään. Kogod Courtyard tarjoaa täydellistä akkujen latausta ja hyvää vaihtelua kiireiseen kaupunkielämään.

3 Comments

  • Aivan ihanalta näyttää tuo paikka! Teillä riittää kyllä nähtävää tuolla uudessa kotikaupungissanne.
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    • Nähtävää taitaisi riittää vuoden jokaiselle päivälle, tämä on kyllä kaupunkimatkaajan ja puutarhaihmisen unelmakohde! Ja mikä parasta, ilmaista tarjontaa on todella paljon.

      Leppoisaa viikonlopun jatkoa myös sinne!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.