Tervetuloa takapihalle!

takapihalle

Saimme tavaramme Suomesta vajaat kolme viikkoa sitten. Se tuntui ihan joululta! Oli ihanaa saada tuttuja juttuja, heti alkoi näyttää omalta kodilta. Nyt huonekalut, kukkaruukut ja muut purnukat ovat löytäneet paikkansa, joten tervetuloa kierrokselle takapihalle!

takapihalle

Konttiin oli pakattu puutarhakalusteet, puutarhatyökaluja sekä kasa ruukkuja. Kyllä, kukkaruukkuja! Osa tätä jo ihmetteli Instagramissa, mutta koska “samalla rahalla” sai ruukut tänne Atlantin toiselle puolen, pakkasin niitäkin mukaan. Ja onneksi pakkasin, sillä ne(kin) ovat täällä melkoisen kalliita.

ruukutuspöytä terassilla

Olin kuvitellut perustavani rehevän ruukkupuutarhan pikavauhtia, mutta kontti seikkaili maailman merillä luvattoman pitkään. Siitä huolimatta tunnen hassua puutarhurin ylpeyttä ruukkujen äärellä. En työntänyt ruukkupinoja autotallin uumeniin, vaan asettelin ne näkyvästi terassille. Ne tekevät takapihasta asutun ja kotoisan näköisen. Yksinkertaista arjen kauneutta.

ruukkuja hyllyssä terassilla

Kotoa tuotu pöytäryhmä asettui takapihalle todella kivasti. Se sopii sekä talon tyyliin että värimaailmaan. Yöt ovat kosteita ja usein iltasella ripsottaa myös vettä, joten pehmusteet on parasta nostaa yöksi sisätiloihin. Päivät ovat edelleen kuumia, lämpömittari kipuaa säännöllisesti yli +30 asteen.

terassikalusteet

Pöytäryhmän vasemmalla puolella näkyvä paksu puunrunko kuuluu lännentulppaanipuulle (tulip tree). Samaisen puun latvus näkyy tuossa alempana. Wikipedian mukaan lännentulppaanipuu kuuluu tulppaanipuiden sukuun ja magnoliakasvien heimoon. Se on todella kookas ja sen keskimääräinen elinikä on 200-250 (!?!) vuotta. Hieman kauhulla odotan syksyä ja lehtien tippumista. Taitaa olla melkoinen haravointiurakka edessä!

lännentulppaanipuu

Alkukesän alennusmyynnistä ostettu ahkeraliisa on viihtynyt loistavasti lännenkukkakanukan varjossa. Kesäkukkien löytäminen on nyt hieman haastavaa, vaikka täällä on yhä kesälomakausi meneillään. Puutarhamyymälät ovat pikku hiljaa alkaneet myydä krysanteemeja ja muita syyskukkia. Lämpötilojen huidellessa hellelukemissa en ole vielä uskaltautunut testaamaan syyskukkien kestävyyttä. Viherkasvit sen sijaan viihtyvät ulkona mainiosti ja kasvavat ihan silmissä.

ahkeraliisa puun alla

Nyt hakusessa on ripustettavat puutarhavalot luomaan tunnelmaa elokuun iltoihin. Lämmin, pimeä ilta ja kaskaiden sirkutus vievät ajatukset lomamatkalle, vaikka arkea täällä jo eletäänkin. Nyt nautitaan kesästä niin pitkään kuin sitä on tarjolla. Talvella nimittäin tupruttaa lunta täälläkin. Siksi kukkaruukkujen kylkeen pakattiin myös lumikola.

3 Comments

  • mukava huomata, miten olet jo kotiutunut uuteen kotiisi ja pääset puuhastelemaan myös puutarhaan. kukkaruukkuasetelma ihastuttava, sopii tuohon tiiliseinän kupeeseen mainiosti!

    • Kiitos Ilona! Tämä tiiliseinä on kyllä ihana, antaa upean taustan niin kasveille kuin ruukuillekin <3

  • Todella viisasta ottaa myös lumikola mukaan! Kaipasin sitä kipeästi, kun aikoinaan asuimme USAssa ja ensimmäisenä talvena tuli ennätysmäärä lunta. Yleensä amerikkalaiset heiluvat pelkän lumilapion kanssa tai hankkivat bensakäyttöisen lumilingon. Jostain syystä kola on siellä lähes tuntematon. Usein pihaa ja kolattavaa aluetta on kuitenkin enemmän kuin monella Suomessa.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.