Kukkamarkkinoilla suurkaupungissa

kukkamarkkinoille
Hyvällä tuurilla reissussa eksyy suoraan kukkamarkkinoille!

Olin viime viikon Washington DC:ssä, Yhdysvaltojen  itäosassa. Viikko hurahti lähinnä työasioiden tiimoilla, mutta onnistuin eksyttämään itseni paikallisille kukkamarkkinoille. Eikä mihin tahansa toripäiville, vaan kerran vuodessa järjestettävään Flower Mart -tapahtumaan. Kukkamarkkinoilla kierrellessäni olin kerrankin tyytyväinen, että olen niin surkea karttojen kanssa!

Washington National Cathedralin ympäristössä järjestetään vuosittain suuri Flower Mart -tapahtuma.

Flower Mart

Flower Mart -tapahtuma järjestettiin jylhän Washington National Cathedralin kirkkomaalla. Tapahtumassa myytiin nimensä mukaisesti kukkia, mutta valtavasti myös hyötykasveja. Taimet olivat terhakoita ja valikoima enimmäkseen tuttua. Ainoastaan hinnat pääsivät hämmästyttämään. Ne olivat yllättävän korkeat sekä kukkamarkkinoilla, kukkakaupoissa että markettien kukkaosastoilla. Meillä Suomessa on selvästi edullisempaa.

kukkamarkkinoilla
Kaikki taimet oli merkitty selkeästi ja johdomukaisesti kasvuolosuhteiden ja mahdollisten muiden ominaisuuksien mukaan.

Kasveihin oli kivasti merkitty mitkä vetävät puoleensa perhosia, mitkä mehiläisiä, mitkä kolibreja(!). Ja koska tapahtuma järjestettiin miljoonakaupungin keskustassa, oli tarjolla tietenkin myös kaupunkiasujalle sopivia bonsai-kasveja.

bonsai-kasveja
Bonsai-kasvit mahtuvat kaupunkipuutarhurin ikkunalaudalle.

Atsalea-aika oli Washingtonissa juuri parhaimmillaan ja samana viikonloppuna kukkamarkkinoiden kanssa järjestettiin myös Azalea Festival. Sinne en tosin enää ennättänyt eksymään.

atsalea
Värikäs atsalea-aika oli juuri parhaimmillaan.

Kaunista mutta kallista

Daalian juurakoita myytiin kauniisti viinilaatikoihin järjestettyinä. Irtojuurakoista jokainen oli merkitty tussilla väärien ostosten välttämiseksi. Tulee ihan mieleen eräskin messuostos, kun neljä kappaletta ‘Cafe au lait’  daalioita oli jotain ihan muuta punaisen, keltaisen ja oranssin sävyissä… Tosin näiden hinta oli aika suolainen, yksi juurakko maksoi 15 dollaria eli reilut 13 euroa kipale.

daalian juurakoita
Daalian juurakot oli lajiteltu kauniisti vanhoihin viinilaatikoihin.

Kukkamarkkinoille saavuttaessa itsehillintä joutui koville. Myynnissä oli kaikkea kaunista kasveihin jollakin tapaa liittyvää. Essuja, ruukkuja, puutarhavaatteita, sinkkiastioita, kastelukannuja, saippuoita, koruja. Ei auttanut kuin ummistaa silmät ja miettiä rajallista matkalaukkua.

kukkamarkkinoille
Kukkamarkkinoilla myytiin kaikenlaista kaunista ja hauskaa oheistavaraa.

Kirkkopuistossa sijaitsee myös upea “The Bishop Garden” eli piispan puutarha.  Tulppaaniaika alkoi jo olla ohi, nyt oli muiden alkukesän kukkijoiden vuoro. Paikalliset toki puhuivat yhä keväästä.

piispan-puutarha
Kirkon vieressä sijaitsi kaunis The Bishop’s Garden eli piispan puutarha.

Upea keltainen itoh-pioni  ‘Sequestered Sunshine’ kukki jo näyttävästi. Luulin tätä ensiksi ‘Bartzella’ksi, mutta se olikin vielä tiiviisti nupuilla.

itoh-pioni
Itoh-pioni ‘Sequestered Sunshine’.

Suurkaupungin vehreys ja näyttävät pihapiirit pääsivät yllättämään. Keli oli näin toukokuun alussa lempeän alkukesäinen ja väriloisto puistoissa jo mahtava. Ihan kohta se koittaa meilläkin, niin ihanaa!

2 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.