Helppo ja nopea pääsiäiskranssi

pääsiäiskranssi
Helppo pääsiäiskranssi koristaa keväistä kotia.

Pääsiäinen tuo mukavasti väriä ja kukkaloistoa keskelle kevättä. Valon määrän lisääntyessä on kiva koristella kotia kevään juhlaan. Helppo pääsiäiskranssi syntyy nopeasti vain muutamasta tarvikkeesta. Kranssista voi tehdä halutessaan hyvinkin runsaan, mutta tällä kertaa luotettiin “less is more” -ajatteluun, eli vähemmän on enemmän (plus että tämä valmistui nopeammin!).

helppo-pääsiäiskranssi

Kun on luonteeltaan pikkuisen romuroosa, tulee säästettyä kaikenlaista kaunista tavaraa. Kuten näitä söpöjä pikkuruisia lasipulloja. Näissä on ollut lapsille tarkoitettua maitohappobakteeria. Aluksi säästin purnukoita ajatuksena käyttää niitä joulukuusessa pikkumaljakkoina neilikoille. Vaan toteutus on joka vuosi jäänyt joulukiireiden jalkoihin. Nyt pullot pääsivät vihdoin tositoimiin!

ruskeat-pienet-lasipullot
Suloisissa pikkupulloissa on ollut lasten maitohappobakteeria.

Helppo ja nopea pääsiäiskranssi

Tarvikkeet

  • valmis kranssipohja
  • pajunoksia
  • pieniä lasipulloja
  • narua
  • keväisiä kukkia (esim. narsisseja, helmililjoja, kirjopikarililjoja)
  1. Ujuta valmiiseen kranssipohjaan pajunoksia. Niitä ei tarvitse sitoa, riittää kun taivuttelet oksat kranssin väleihin.
  2. Kiepauta ja solmi naru tiukasti pullonsuun ympäri. Solmi maljakot kiinni kranssipohjaan.
  3. Lisää pikkupullojen pohjalle tilkka vettä ja asettele pulloihin kukkasia. Pakkasyön uhatessa nosta kranssi sisätiloihin, jotta vesi ei jäädy ja riko pulloja. Viileässä säässä kevätkukat kestävät maljakossa pari päivää myös ilman vettä.
  4. Ripusta kranssi oveen.

kirjopikarililja-kranssissa

Kranssiin voi hyvin hyödyntää lämpimässä pituutta kasvaneet ja kaatuilevat kevätkukkien kukkavarret. Kukat on helppo vaihtaa uusiin vanhojen lakastuessa.

helmililja-ja-tetenarsissi-pääsiäiskranssissa

Kranssia voi käyttää ympäri vuoden. Pääsiäisen jälkeen poistetaan kranssiin pujotellut pajunoksat ja vaihdetaan pikkumaljakoihin sesongin kukkia. Helppoa, nopeaa ja kätevää!

pääsiäiskranssi

Ihanaa pääsiäisen aikaa!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.