Ihana keltainen hyasintti

keltainen-hyasintti
Keltainen hyasintti ihastuttaa keväällä.

Keltainen hyasintti on  loistava valinta kevään istutuksiin. Se kestää viileää ja kukkii ulkotiloissa huomattavasti sisätiloja pidempään. Ihanaa, kun keltaisia hyasintteja alkaa olla jo helposti saatavilla näin kevätaikaan!

hyasintti-nuput
Hyasintin tiiviit nuput avautuvat pian keväänkeltaiseen kukintaan.

Hyasintti on mielestäni tavattoman kaunis kukinnan jokaisessa vaiheessa. Tiiviinä nuppuna, pikku hiljaa kukintaa aloittelevana ja lopuksi täydessä loistossaan. Itse ostan hyasintit aina mahdollisimman nuppuisena, jotta ehdin ihastella kukinnan etenemistä.

Tein helpon ja nopean pääsiäisistutuksen ruosteiseen laatikkoon. Taka-alalle pääsi perinteisiä tetenarsisseja ja etualalle istutin keltaisia hyasintteja. Lopuksi viimeistelin astian tuollaisella askartelukaupasta ostetulla koristeheinällä.

nopea pääsiäisistutus

Keltaisessa hyasintissa on avauduttuaan todella kaunis ja hempeä sävy. Sellainen pastellinkeltainen. Kukintaa voi jouduttaa nostamalla hyasintin sisälle tai kevätauringon lämmittämälle terassille. Pienestä vihreästä pallerosta kasvaa nopeasti näyttävä keväinen kaunotar. Ja se tuoksu sitten, aah! Kun aurinkoisena, mutta vielä kirpsakkana kevätaamuna astuu lasitetulle terassille, nenään tulvahtaa vieno hyasintin tuoksu.

keltainen hyasintti

Jos hyasintti kasvattaa lämpimässä liian pitkät kukkavarret, katkaise ne maljakkoon. Lisää joukkoon vielä muutama keväinen oksa puutarhasta. Esimerkiksi koivun tai marjapensaiden oksista saa kivat kaverit hyasintille. Aina parempi, jos oksia on ehtinyt  hyötää etukäteen, niin silmuista avautuu nopeasti  hennonvihreät lehdet. Toki hyasinttia saa kukkakaupoista myös leikkokukkana, eli erilaisia kevätkimppuja on helppo tehdä kotioloissa.

keltainen hyasintti
Hyasintin kaunis kukinta kestää pisimpään viileässä.

Hyasinttia, kuten kaikkia sipulikukkia, tulee kastella maltillisesti. Kukinta kestää pisimpään viileässä. Ruukkuhyasintin sipulin voi istuttaa kukinnan jälkeen puutarhaan. Viihtyessään se ilahduttaa puutarhassa myös seuraavana keväänä.

kevätistutus-ruosteinen-laatikko

Minä jään odottelemaan tämän asetelman avautumista ja keväänkeltaista kauneutta. Ensi viikolle povattu takatalvikin taidettiin jo perua, eli kevättä ja pääsiäistä kohti!

3 Comments

  • Näin pääsiäistä kohti mennessä kokonaan keltaiset asetelmat ovatkin ihania!

  • En olekkaan nähnyt ennen keltaista hyasinttia. Onpa todella kaunis ja mikä keltaisen sävy.
    Pitääpä itsekkin katsoa jos jostakin kukkakaupasta sattuis löytymään.
    Yleensäkkin kaikki kevään sipulikukat on niin kauniita.
    Tuleppas sinäkin käymään aurinkokujalla kylässä.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.