Kevät koittaa sittenkin – ehkä

kevät

Sosiaalinen media on monessa mielessä todella inspiroivaa. Se tarjoaa puutarhaideoita, vinkkejä ja uusia näkökulmia. Mutta näin keväisin se tarjoaa myös alustan kevätkateudelle. Tuntuu, että kaikilla muilla kukkii jo lumikellot ja krookukset, kinokset ovat sulaneet ja pihoja haravoidaan. Ja itse jurmuttaa lumen keskellä. Vaan viime päivien lämpö on saanut meikäläisenkin vakuuttuneeksi: kevät koittaa sittenkin!

ruukutuspöytä-narsissit
Jo muutama narsissi ikkunalla tuo ihanaa kevättunnelmaa.

Ei tarvita kuin muutama narsissi ruukutuspöydälle ja ihana ilta-aurinko, niin mielen täyttää keväinen kepeys ja odotus. Miten upealta tuntuukaan nähdä sulaa maata pitkän talven jälkeen!

Kaksi ensimmäistä kasvulaatikkoa ovat kuoriutunut lumen alta. Taka-alalla oleva on täynnä monivuotisia yrttejä. Kuivia varsia leikatessani nenään tulvi ihania tuoksuja, kuten timjamia ja suklaaminttua. Miten tämä odottaminen onkin näin vaikeaa tässä vaiheessa vuotta?

mustat kasvulaatikot
Ensimmäiset kasvulaatikot ovat sulaneet lumesta.
kevätpuutarha-lepopaikka
Keittiöpuutarhan kahvipaikka alkaa kuoriutua esiin.

Keittiöpuutarhan taukonurkkaus alkaa sekin paljastua lumen alta. Ei tähän nyt vielä tee mieli istahtaa kahville, vaikka tilanne on monin verroin parempi kuin tässä tammikuisessa postauksessa!

kesähuone-kevätaurinko

Maata näkyy jo, mutta lunta on yhä reilut kerrokset. Kiersin pihaa monta kertaa suurennuslasilla tiiraillen, vaan piippoja ei löytynyt. Pieni kulma kukkapenkkiä kuitenkin jo kurkistaa. Tähän kohtaan on ehdottomasti hankittava aikaisia kevätkukkijoita.

ruukutuspöytä
Keväinen ilta-aurinko ja kevätkukkijat ovat ihana yhdistelmä!

Nyt kun kovimmat yöpakkaset ovat hellittäneet, narsissiruukkuja uskaltaa jättää myös ulos. Ne sietävät hienosti pikkupakkasta. Lasitetun terassi suojissa lämpö nousi tetenarsisseille liian korkeaksi. Kukinta oli siellä ohi turhan nopeasti.

kesähuone-keväthanget

Sunnuntaille on luvattu lumisadetta, mutta en anna sen nujertaa. Valoisat illat, kevään tuoksu ja ihana räystäiden lorina saavat hymyn huulille. Kyllä se kevät tulee tännekin!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.