Ranskalaiset tulppaanit – ylvästä kauneutta

ranskalaiset tulppaanit
Ranskalaiset tulppaanit huokuvat ylvästä kauneutta.

Ihana tulppaanikausi jatkuu yhä vaan, aina pääsiäiseen asti. Tulppaaneja löytyy lähes mistä tahansa. Mitä pidemmälle leikkotulppaanien sesonki etenee, sen enemmän tekee mieli kokeilla erikoisuuksia, sekä värikirjon että muun olemuksen osalta. Pitkänhuiskeat ranskalaiset tulppaanit ovat lumoavan kauniita. Niiden elegantti ja ylväs olemus hurmaavat takuuvarmasti. Näitä kannattaa kysellä kukkakaupoista.

elegantit ranskalaiset tulppaanit
Ranskalaiset tulppaanit ovat pitkänhuiskeita kaunottaria.

Ranskalaiset tulppaanit ovat tavallisia tulppaaneja hieman arvokkaampia. Toisaalta ne ovat myös pitkäkestoisempia. Niiden pitkät varret kaartuvat viehkeästi ja kukat ovat perustulppaaneja huomattavasti muhkeammat.

näyttävä ranskalainen tulppaani
Muhkeat kukat ovat näyttävät kaikissa kukinnan eri vaiheissa.

Ranskalaisten tulppaanien nimi viittaa tämän pitkävartisen lajikkeen alkulähteille Etelä-Ranskaan, Cote d’Azurin seutuun. Nimi on pysynyt tiukasti matkassa siitä asti. Näyttävä ja kiehtova kaunotar sopii niin juhlapöydän koristukseksi kun kukkalahjaksi. Siitä saa sidottua sekä herkän että modernin kimpun. Jo muutama ranskalainen tulppaani korkeassa maljakossa tuo iloa ja näköä.

pitkäkestoiset tulppaanit
Hoitamalla tulppaaneja oikein niistä riittää iloa pidempään.

Näin saat tulppaanit kestämään pidempään:

  • Leikkaa tulppaanien varsiin uudet imupinnat terävällä veitsellä ja laita ne suojakääreessään viileään veteen noin puoleksi tunniksi.
  • Poista suojakääre, leikkaa vielä uudet imupinnat ja asettele tulppaanit maljakkoon viileään veteen.
  • Vaihda maljakon vesi päivän – parin välein.
  • Pidä tulppaanit pois suorasta auringonpaisteesta.
  • Tulppaanit säilyvät pidempään, jos pystyt nostamaan ne yöksi viileään.
pitkävartiset tulppaanit
Ranskalaisten tulppaanien varret ovat pitkät, rennot ja viehkosti kaartuvat.

Itse pidän tulppaanien lehdet siihen asti, kunnes ne alkavat kuivua. Tulppaanit ovat varsin kauniita myös ilman lehtiä, jolloin pitkä ja kaartuva varsi korostuu entisestään. Tulppaanit jatkavat kasvuaan maljakossa, joten säätele halutessasi varren pituutta. Minusta näiden kuuluukin kaartuilla rennosti ja leikkisästi.

2 Comments

  • Onpa kauniita. Ostin tyttärelleni muutama viikko sitten muutaman tulppaanin. Harmillisesti ne eivät kestäneet kuin pari päivää. Ilmeisesti vika oli auringon paisteessa, koska heidän olohuoneeseen paistaa aurinko isoista ikkunoista. Kiitos hoitovinkeistä ja ihanaa kevään odotusta.

  • Kotimaiset tulppaanit todella huonoja pieni kukkasia. Ostan vai Hollantilaisia
    iso kukkasia näyttäviä tulppaaneja.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.