Kausivalot tuovat tunnelmaa puutarhaan

talvipuutarha-valaistus
Erilaiset kausivalot tuovat tunnelmaa puutarhaan pimeänä vuodenaikana.

Kausivalojen käyttöaika on pidentynyt monissa paikoin loppukesästä kevääseen. Kausivalot luovat tunnelmaa puutarhaan tuikkimalla kutsuvasti elokuun pimenevissä illoissa tai tuoden juhlan tuntua joulun lähestyessä.

kausivalot
Kausivalot ja havukasvit ovat perinteinen yhdistelmä talvisessa puutarhassa.

Kausivalojen sijoitusta miettimällä voi täydentää pihan kiinteää valaistusta. Niillä voi koristaa kulkuväyliä ja sisääntuloa, korostaa istutuksia ja kaunistaa terassia, pergolaa tai vaikka kasvihuonetta.

valosarja-pergola
Hyödynnä puutarhan rakenteet kausivalojen ripustuspaikkoina.

Kausivaloja löytyy monenlaista kokoa ja mallia: on huppuja, verkkoja, koristepuita, jouluhahmoja, värillisiä, paristokäyttöisiä, hillittyjä ja säihkyviä. Paristokäyttöiset led-valosarjat ovat usein ajastimella varustettuja ja muutenkin helppokäyttöisiä. Ne sopivat jouluisiin asetelmiin, kransseihin, lyhtyihin sekä paikkoihin, joihin on vaikea viritellä sähköjohtoja.

valoketju-havu
Paristokäyttöiset led-valosarjat ovat helppo keino kaunistaa jouluisia asetelmia.

Kausi- tai jouluvalot, millä nimellä niitä sitten haluaakaan kutsua, kannattaa ripustaa paikoilleen sään niin vielä salliessa. Sekä valot että johdot on helpompi asetella, kun toimeen ei tarvitse ryhtyä kohmeisin sormin ja lumessa kahlaamalla. Muista käyttää vain ulkokäyttöön sopivia valosarjoja! Ja vältä kausivalojen käsittelyä tai siirtelyä kovalla pakkasella, sillä valojen muoviosat voivat murtua.

talvipuutarha-jouluvalot
Asenna erilaiset valosarjat hyvissä ajoin ennen lumipeitteen tuloa.

Kausivalojen lisäksi tunnelmaa tuo tietenkin perinteisen kynttilän lämmin liekin loimotus. Markkinoilla on myös paristokäyttöisiä led-kynttilöitä, jotka voi sijoittaa turvallisesti minne tahansa ilman tulipalovaaraa.

Kynttilälyhty-puutarhapöytä
Perinteiset kynttilälyhdyt tuovat tunnelmaa joulunodotukseen.

Parhaimmillaan kausivalot ovat talven pimeään aikaan, lumipeitteen saavuttua. Puutarhan valaistus loistaa lämpimänä ja kutsuvana illan hämärtyessä siniseen hetkeen. Aina parempi, jos näkymää pystyy ihailemaan myös sisältä käsin. Näin puutarha tuo iloa ihan ympäri vuoden.

kasvihuone-jouluvalot
Talvinen puutarha, sininen hämärä ja sisäpuolelta valaistu kasvihuone ovat kutsuva yhdistelmä.

Tunnelmalliset valot ilahduttavat kotiin palaajaa ja ohikulkijaa sekä somistavat talvista puutarhaa. Otetaan ilo irti vuoden pimeimmästä ajasta!

4 Comments

  • Ehkä tällä viikolla minäkin saan viritettyä kaikki valot. Tuntuu, että vuosi vuodelta piha vaatii enemmän ja enemmän valoja. Kaamos on muutenkin rankkaa aikaa, mutta että ilman valojakin vielä.

    • Valoilla saa tosiaan jotenkin lämpimämmän ja kutsuvamman tunnelman. Ja saman olen huomannut itsenkin, the more the merrier:D

  • Upeita talvisia kuvia, niin ihana tunnelma! Mukavaa tunnelmallista viikkoa, toivotaan vesisateiden ja pimeyden loppuvan? Terv Tepa

    • Vielä ehtii pitää peukut pystyssä valkean joulun puolesta! Lumi tuo kyllä aivan oman, satumaisen tunnelmansa. Ihanaa viikon jatkoa, oli keli millainen tahansa!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.