Koristekurpitsoja ja hillittyä Halloweenia

koristekurpitsa-valkovihreä
Raidalliset koristekurpitsat tuovat raikkautta syksyisiin asetelmiin.

Rakastan värejä ja erityisesti syksyn räiskyviä sävyjä. Mutta tänä vuonna olen valmistautunut lähestyvään Halloweeniin hillityn värisillä koristekurpitsoilla. Klassista valkoista, raikasta raidallista, pientä ja pulleaa. Koristekurpitsoja löytyy nykyään ihan joka lähtöön ja ne sopivat hienosti syksyisiin asetelmiin sekä ulos että sisälle. Tosin pakkasta koristekurpitsat eivät kestä.

koristekurpitsoja
Vaaleat koristekurpitsat ja vihreät callunat sopivat monelaiseen tyyliin.

Olen muutamana kesänä kasvattanut koristekurpitsoja itsekin, mutta jostakin syystä saldo on aina ollut kohtalaisen tylsä ja pieni. Keltaista ja pitkulaista, joitakin vihreitä, pari muhkuraista. Viime aikoina olen valinnut mieleiset koristekurpitsat suoraan torilta tai kaupan laarista fiiliksen ja tulevien juhlien mukaan.

valkoinen-koristekurpitsa
Koristekurpitsat on tarkoitettu ainoastaan koristeluun, sillä niiden hedelmäliha on kitkerää.

Perinteisesti Halloweeniin yhdistetään oranssit, irvistäviksi lyhdyiksi kaiverretut kurpitsat. Nämä muhkeat jack-o-lantern -kurpitsalyhdyt saivat alkunsa Amerikassa, mutta niiden edeltäjiä olivat eurooppalaisten kaivertamat naurislyhdyt. Erilaisia tulia polttamalla karkoitettiin pahoja henkiä.

syyskoristeita
Sirot koristekurpitsat sopisivat hyvin myös juhlapöydän paikkakorteiksi.

Pienet koristekurpitsat voi saada säilymään pitkiäkin aikoja, jos onnistuu niiden kuivattamisessa. Itse koristelen näillä kotia joka vuosi jo aikaisin syksyllä ja joulun lähestyessä kiikutan koristekurpitsat varastoon säilöön. Mutta jossakin vaiheessa talvea koristekurpitsat alkavat aina homehtua. En tosin ole siitä kovin pahoillani, sillä valitsen mieluusti uudet koristekurpitsat joka syksy. Välillä tekee mieli oranssia, välillä valkoista ja välillä kunnon värikimaraa.

hillitty-halloween
Muutamalla koristekurpitsalla ja kynttilällä saa luotua syksyisen asetelman vaikka ikkkunalaudalle.

Nyt kokosin hillitynvärisiä koristekurpitsoja ja kynttilöitä pienelle ikkunalaudalle. Simppeliä ja kaunista. Tämä asetelma kestää sekä Halloweenin, pyhäinpäivän että kekrin, jotka ovat luonteeltaan aivan erilaiset, mutta joiden juhlinta on meillä Suomessa sekoittunut sujuvasti toisiinsa.

Toivotankin siis oikein hyvää juhlapäiväkimaraa, missä muodossa sitä ikinä vietätkin!

Ps. Loppuun on vielä lisättävä sesonkiin sopiva vitsi, jota lapset viljelevät meillä näin Halloween-aikaan: Mikä on maailman terveellisin pitsa? No tietenkin kurpitsa!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.