Pinaattiletut malabarinpinaatista

pinaattiletut
Malabarinpinaatti on köynnöstävä lehtivihannes. Sitä voidaan käyttää pinaatin tapaan.

Kasvatin tänäkin vuonna malabarinpinaattia, sillä se on helppo ja näyttävä köynnös keittiöpuutarhaan tai koristekasviksi. Oikeastihan malabarinpinaatti ei edes ole pinaattia, vaan köynnöstävä lehtivihannes. Sitä voidaan kuitenkin käyttää pinaatin tapaan. Esimerkiksi pinaattiletut malabarinpinaatista maistuvat koko perheelle.

malabarinpinaatti-taimi
Malabarinpinaatin taimia kasvihuoneen lämmössä.

Koristeellisella malabarinpinaatilla on tummanpunaiset varret ja vihreät lehdet. Sekä varret että lehdet voi käyttää ruoanlaittoon. Malabarinpinaatti kiertyy hanakasti tukeen ja kiemurtelee myös laajemmalle alueelle, jos se saa siihen mahdollisuuden.

malaparinpinaatti-köynnös
Malabarinpinaatti vaatii tukea. Se tarttuu siihen hanakasti ilman sidontaa.

Meillä malabarinpinaattia sujahtaa salaatteihin, wokkeihin ja vihersmoothien joukkoon. Satoa voi napsia pitkin kesää. Nuoret lehdet ovat ihanan rapsakoita ja olen käyttänyt niitä sellaisenaan esimerkiksi voileivän päällä. Isot ja jo vähän nahkeat lehdet lisään yleensä kypsennettäviin ruokiin tai smoothieen. Olen myös pakastanut lehtiä valmiina annospusseina. Lehtien huuhtelu, kuivatus pyyhkeellä painellen ja lehdet pakastepussiin. En siis ole ryöpännyt lehtiä mitenkään. Pakastimeen mahtuu monta littanaa pussia päällekkäin ja talvella olen ottanut lehdet pakasteesta suoraan ruoanlaittoon.

malabarinpinaatti-sadonkorjuu
Satoa voi kerätä pitkin kesää. Myös malabarinpinaatin varret ovat syötäviä.

Malabarinpinaatista valmistuu helposti lasten lemppariruokaa, pinaattilettuja. Nämä letut valmistuivat gluteenittomina, mutta samalla ohjeella voi tehdä ihan “tavallisia” pinaattilettuja korvaamalla gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla. Kasaan kaikki taikina-ainekset blenderiin ja surautan lettumassan tasaiseksi.

pinaattiletut
Letut saavat kauniin värinsä malabarinpinaatista.

Pinaattiletut malabarinpinaatista

1/2 l kevytmaitoa

2 1/2 dl gluteenittomia vehnäjauhoja

2 kananmunaa

15-20 lehteä malabarinpinaattia

1 tl suolaa

1 tl sokeria

ripaus mustapippuria

1/4 dl rypsiöljyä

 

  1. Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki.
  2. Paista pannulla ohuita lettuja, käytä tarvittaessa voita paistamiseen.
  3. Tarjoa pinaattiletut puolukkahillon, raejuuston ja värikkäiden pikkutomaattien kera.

Lisää malabarinpinaatin kasvatuksesta voit lukea tästä aikaisemmin kirjoittamastani postauksesta: Mielenkiintoinen malabarinpinaatti.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.