Villakko – kuuman kesän unelmakasvi

villakko
Villakko on vähään tyytyväinen ja viihtyy jopa kuumalla terassilla.

Moni kasvi koki tänä kesänä karun kohtalon, kun kuivuus ja paahde olivat niille liikaa. Mutta yksi ei ollut moksiskaan, vaan porotti pystypäin läpi kesän, jopa kuumalla terassilla. Villakko tulee jatkossakin löytymään lasitetun terassimme “kesäkukka”valikoimasta, niin mahtavasti tämä kesti ja kukoisti.

villakko-terassi

Villakko

Villakko (Senecio) kuuluu asterikasvien heimoon. Myyntipurkin mukaan tämä kyseinen yksilö on Senecio Talinoides. Englannin kielellä kasvi tunnetaan nimellä Blue Fingers, joka onkin hyvin kuvaava. Pystyt ja paksut lehdet ovat nahkeat, kuin mehikasvilla. Väritys on sinertävän vihreä tai harmaa, päivän valotuksesta riippuen.

villakko-viherkasvi-terassilla

Kasvupaikka ja kastelu

Villakot viihtyvät erityisen hyvin auringossa, mutta pärjäävät myös puolivarjossa. Villakot sietävät hyvin kuivahtamista, eli ovat laiskan kastelijan unelmakasveja. Lehtien nahkea pinta auttaa vähentämään veden haihtumista. Villakkoa kannattaa sekä kastella että lannoittaa varsin säästeliäästi. Hallaa kasvi ei siedä, joten kylmien öiden uhatessa se tulee siirtää sisätiloihin.

viherkasvi-terassilla
Harmaanvihreä kaunotar sopii monenlaiseen tilaan ja tunnelmaan.

Villakot sopivat monenlaiseen tyyliin modernista perinteisempään. Kokonaisilmettä on helppo muokata ruukun avulla. Villakot jättävät harvoin ketään kylmäksi. Se kiinnosti myös kesävieraitamme aivan eri tavalla kuin perinteiset petuniat tai pelargonit. Taisipa muutama vieraista poiketa terassikasviostoksille saman tien.

terassi-viherkasvit-aamuaurinko

Hurmaava harmaanvihreä kaunotar saa vielä jatkaa eloaan lasitetun terassin suojissa. Sääennuste lupailee toistaiseksi selvästi plussan puolella pysyviä yölämpötiloja. Syyskuuta päästään aloittamaan ihanan lämpimässä säässä. Siitä tykkää sekä villakko että minä!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.