Nuokkusyreeni ihastuttaa kaartuvalla kukinnallaan

nuokkusyreeni
Nuokkusyreeni ihastuttaa sirosti nuokkuvilla kukinnoillaan.

Aikaisemmassa postauksessa hehkutin rungollista pikkusyreeniä, mutta samanlaisen ylistyksen on ehdottomasti ansainnut myös nuokkusyreeni (‘Syringa komarowii subsp. reflexa’). Nuokkusyreeni on veikeä ja näyttävä pensas. Sen ruusunpunaiset, kapeat ja sirot kukinnot nuokkuvat kärjistään.

nuokkusyreeni_kukinta

Nuokkusyreenin kukinta

Nuokkusyreenin kukinta ilahduttaa vähän pihasyreenjä myöhemmin. Tiivit ja pitkänhuiskeat kukinnot ovat upeat kukintansa joka vaiheessa. Alaspäin kaartuvat nuput ovat aluksi tumman roosat, jossakin väri oli määritelty näyttävän karmiininpunaiseksi. Kukinnan edetessä väri vaalenee todella hennon vaaleanpunaiseksi, lähes valkoiseksi.

nuokkusyreeni_minttuajamustikoita

Sopiva kasvupaikka

Nuokkusyreeni viihtyy parhaiten auringosta puolivarjoon. Maan tulisi olla läpäisevä, kalkittu ja ravinteikas. Toisaalta syreenit viihtyvät myös savimaassa, eli nämä ovat melko vähään tyytyviä pensaita. Nuokkusyreenistä kasvaa leveähkö ja tuuhea pensas, joka saavuttaa täysikasvuisena noin 3-4 metrin korkeuden.  Pihasyreenistä poiketen se ei tee juurivesoja. Lehdet ovat pihasyreeniä tummemmat.

nuokkusyreeni_kukkatarjotin

Nuokkusyreeni on alkujaan Kiinasta ja jotakin viehkeän aasialaista nuokkuvissa kukinnoissa kyllä onkin. Kukinnot tuoksuvat ihanalta, niinkuin syreenit nyt aina tuoksuvat. On käsittämätöntä, miten vain muutama kukinto maljakossa voi täyttää koko huoneen huumaavalla tuoksullaan.

nuokkusyreeni_kiinanlaikkukoynnos

Nuokkusyreenin väritys menee täydellisesti yksiin kiinanlaikkuköynnöksen punakirjavien lehtien kanssa. Juuri nyt sesongin kukkia on napsittava maljakkoon joka päivä!

1 Comment

  • Voiko nuokkusyreeni pitää välivuoden
    30v puu ei lehtiä saati kukintoa
    Onko todettava että puu on kuollut eli juuresta poikki ja pinoon

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.