Kukkatori – Le Marche aux Fleurs

minttuajamustikoita_pioni_coralcharm_kukkatori_nizza
Hurmaava 'Coral Charm' pioni Nizzan kukkatorilla.

Torielämä kuuluu etelä-eurooppalaiseen kulttuuriin kuin vihta juhannussaunaan. Rakastan torien kiertelyä ja ihmisten tarkkailua. Mitä olkiseen ostoskoriin sujahtaa, miten pitkään joutuu odottamaan vuoroaan mammojen päivitellessä kuulumisia? Ostavatko isännät kukkia kotiin ja  kenen matkassa on pienin puudeli? Paikallinen kukkatori – Le marche aux fleurs – oli tälläkin kertaa Nizzan matkan must-kohde.

minttuajamustikoita_kukkatori_nizza

Nizzan kukkatori – Le Marche aux Fleurs

Nizzan vanhasta kaupungista löytyy ihania kapeita ja kutsuvia kujia, värikkäitä taloja, pikkuisia ravintoloita sekä aamuinen kukkatori. Kukkatorilla pääpaino on leikkokukissa ja vihanneksissa. Valmiit kukkakimput maksoivat kympistä kahteen.

minttuajamustikoita_kukkatori_nizza

Aamun torikävijät sidotuttivat itselleen rentoja ja muhkeita kimppuja. Niitä tehtiin tasaiseen tahtiin muun torimyynnin lomassa. Sidoskukkina käytettiin tuttujen leikkovihreiden lisäksi esimerkiksi erilaisia angervoja.

kukkatori_nizza_taytekukka_angervo_minttuajamustikoita

Leikkokukkien lisäksi tarjolla oli myös perinteisiä kesäkukkia, oliivi- ja sitruspuita, kaktuksia, erilaisia yrttejä sekä näyttäviä jalo- ja tertturuusuja.

kukkatori_nizza_ruusu_minttuajamustikoita
kukkatori_nizza_ruusu_kaksivarinen_minttuajamustikoita

Värejä joka lähtöön

Nyt niin kovin trendikäs lohenpunainen näytti olevan suosittu väri myös täällä. Aika mahtava sävy näissä ruusuissa vai mitä!

ruusu_lohenpunainen_kukkatori_nizza_minttuajamustikoita

Etelä-Ranskassa ei voi olla törmäämättä laventelin herkkään värimaailmaan, jota täydentävät oliivin ja eukalyptuksen rauhoittavan viileät sävyt. Sen vastakohtana istutuksissa näkee paljon myös lämpimänä hehkuvia värejä: oranssia, punaista ja keltaista. Värejä yhdistetään ennakkoluulottomasti ja hauskat yhdistelmät loistavat kilpaa auringon kanssa.

minttuajamustikoita_kukkatori_nizza

Iki-ihanat pionit

Meneillään olevan pionisesongin huomasi sekä määrässä, lajikkeissa että hinnassa. Kahdeksalla eurolla sai kymmenen muhkeaa pionia. Niitä sidottiin paljon näyttäviin kimppuihin mutta ostettiin myös sellaisenaan.

pioni_kukkatori_nizza_minttuajamustikoita

Eniten ihastelin tätä väriä vaihtavaa upeaa ‘Coral Charm‘ pionia. Vaaleanpunainen nuppu avautuu korallinpunaiseksi kukaksi ja vaalenee vanhetessaan lähes valkoiseksi. Onnekseni ostin tämän hiljattain myös omaan puutarhaani Mustila puutarhasta.

coral_charm_pioni_kukkatori_nizza_minttuajamustikoita

Sen kukintaa odotellessa jatkan matkakuvien katselua ja suuntaan kotitorille kukkamekossa ja korikassi olkapäällä keikkuen. Näillä keleillä saattaa hyvinkin löytää palan Etelä-Eurooppaa myös kotikulmilta!

4 Comments

  • Wau….aivan hurmaavaa kukkaloistoa! Nizza ihan lemppari matkakohteeni, vanhassa kaupungissa ihanat kujat ja pienet ravintolat….niitä ei voi unohtaa ja kukkatorit…(huokaisu). Ihania aurinkoisia päiviä ja kukkaloistoa 😀 Terv Tepa

    • Nizza on kyllä aivan ihana paikka! Niin tunnelmallista ja pittoreskiä. Jopa vanhan kivitalon seinästä tippuva rappaus näyttää juuri oikealla tavalla hurmaavalta 😀

  • Oi en kestä! Tuollahan menee ihan pää sekaisin kun jokapuolella on kaikkia ihanuuksia. Teillä on ollut kyllä huippureissu! Mua ois niin harmittanut, kun ei kotiin olisi voinut mitään kimppuja ostaa:))

    • No kyllä se tiukkaa teki, jättää edulliset ja niin upeat kimput sinne! Onneksi torilla sai haahuilla kaikessa rauhassa ja kerätä tunnelmia ja tuoksuja muistin sopukoihin.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.