Pagodipuu, Sophora prostrata

Ihastelin herkän kauniita pagodipuita ensimmäisen kerran Ruotsissa, muutama vuosi sitten. Nyt lähipuutarhamyymälän viherpöydällä komeili useampi pikkuinen pagodipuu, joten olihan sellainen kotiutettava. Suloinen pikkupuu pääsi lasitetulle terassille, toivottavasti se viihtyy siellä pitkään.

pagodipuu_sophora postrata_minttuajamustikoita_viherkasvi_terassi

En ole edes yrittänyt kasvattaa tätä sisätiloissa, kuivassa huoneilmassa. Pagodipuu on haastavan kasvin maineessa, aivan kuten sukulaisensa kummituspuu.

pagodipuu_sophora postrata_minttuajamustikoita_viherkasvi

Pagodipuun oksat ovat sirot ja käkkärät samaan aikaan. Oksia koristavat pikkuruiset lehdet, jotka muistuttavat minikokoisia pihlajanlehtiä. Suloiset lehdet tekevät kasvista tavattoman herkän.

pagodipuu_sophora postrata_minttuajamustikoita_viherkasvi_terassi

Käkkärä pikkupuu viihtyy valoisassa ja pitää kosteasta ilmasta, joten sitä kannattaa suihkutella ahkerasti. Multa ei saa kuivua kokonaan.

pagodipuu_sophora postrata

Wikipedia tiesi kertoa, että pagodipuu (Sophora prostrata) kasvaa luonnonvaraisena Uudessa-Seelannissa. Keväisin pagodipuuta koristavat keltaiset kukat.

pagodipuu-sophora postrata_minttuajamustikoita_viherkasvi_terassi

Me (pagodipuuni ja minä) olemme nyt valmiit ottamaan vastaan toukokuun aurinkoiset päivät. Sopivasti vettä hörppien, terassin lämmöstä nauttien.

Kaunista uutta viikkoa!

 

2 Comments

  • Onpa suloinen! Minulla ei taida olla sopivaa paikkaa pagodipuulle, joten tässä on selvästikin yksi hyvä syy lisää lähteä Uuteen-Seelantiin. Saisinpahan ihailla noita edes siellä.. Reissu taitaa kyllä tulla vähän kalliimmaksi kuin tuollainen kasvi. 😀

    • Saattaa tosiaan tulla vähän arvokkaampi ihailuretki 😀 Minä tapaan ensi viikolla uusiseelantilaisen ystäväni, pitääkin häneltä haastella kasvista.

      Kaunista toukokuun jatkoa!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.