Oi mikä ihana kevätpäivä puutarhassa!

Viime viikko oli mahdottoman kiireinen ja ihailin aurinkoista kevätkeliä lähinnä lasien takaa. Joko työhuoneen tai auton. Mutta sunnuntaina pääsin vihdoin pihakierrokselle ja tositoimiin. Tarjolla oli aivan ihana kevätpäivä puutarhassa! Ja ehdin jo unohtaa kahvikupin kasvariin, eli tutut puutarharutiinit jatkuvat.

kevatpaivapuutarhassa

Etupihan kukkapenkit ovat paljastuneet lumen alta. Kun kuivia lehtiä riipi vähän syrjään, esiin tupsahti kevään ensimmäset krookukset. Voi sitä riemun määrää, pienestä voi ihminen tulla onnelliseksi!

kevatpaivapuutarhassa_krookus_kevatpuutarha_minttuajamustikoita

Jotta ei pääsisi ihan liikoja villiintymään, niin puutarhan varjokohdissa totuus on vielä tämä. Lunta ja jäätä riittää pitkin pihaa. Haravointihommilla ei siis ole kiire.

kevatpuutarha

Minä luonnollisesti käänsin selkäni lumikasoille ja suuntasin katseeni keväisempiin näkymiin. On paljon mukavampaa järjestellä esimerkiksi ruukutuspöytiä.

kevatpaivapuutarhassa_istutuspoyta_kevatpuutarha_minttuajamustikoita

Ihan huikeaa, miten nopeasti kevät nyt etenee. Joko teillä on pihat sulana vai vieläkö ollaan kinosten keskellä? Tuleva sääennuste ainakin näyttää hyvältä: sopivassa suhteessa vettä ja aurinkoa. Ehkä tänä vuonna sittenkin saadaan lumeton vappu!

3 Comments

  • Vielä on kinoksia varjokohdissa ja räystäiden alla mutta kukkapenkit on pääosin sulaneet. Mutta ihan keväinen olo on jo, krookuksia näkyvissä kivasti.

    • Kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin meidän pihassa. Kyllä tuolla ulkona tulee käveltyä jo ihanan kevein kevätaskelin 🙂

  • Vielä ollaan ihan kinosten keskellä. Vasta portaat eteläseinustalla on kuivat, että pääsee vähän istumaan aurinkoon ja fiilistelemään. Mutta tuo ihana aurinko kyllä on luvannut tehdä parhaansa joka päivä!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.