Zetas – inspiraatiota pullollaan

Tukholman puutarhamessut jäivät valitettavasti tänä vuonna väliin. Onneksi monesta blogista on päässyt lukemaan messukuulumisia kauniin kuvakollaasin kera. Niistä innostuneena päädyin kaivelemaan omia kuvakätköjäni, sillä samanlaista inspiraatiota puutarhaan on tarjolla myös Tukholman lähistöllä sijaitsevassa Zetas-puutarhamyymälässä.

Zetasin kiertelyyn kannattaa varata reilusti aikaa sinne kerran päästyään. Zetas muodostuu kauniista puutarhasta ja ulkomyymälästä, sekä kutsuvan harmonisesta sisämyymälästä. Tämä ei ole paikka, jossa piipahdetaan nopeasti perheen odottaessa kärsimättömänä autossa. Rinteeseen rakennetussa puutarhassa on myös kahvila, sillä tokihan ostosten ja käyskentelyn lomassa pitää päiväkahvit saada!

Zetas on samaan aikaan tyylikäs ja harkitun huoleton. Ajankohtaisia ideoita ja inspiraatiota pullollaan. Kun sen sorakäytävillä näkee kottikärryt tai haravan, ei tiedä onko ne aseteltu siihen tarkkaan mittaillen vai onko jollakin oikeasti työt kesken. Niin vaivattomalta ja luontevalta kauniilta kaikki näyttää.

Esillepano Zetasissa on äärimmäisen kaunis. Oli kyse sitten kasveista, ruukuista tai muista puutarhan tärkeistä tavaroista. Sesonkikasvit on lajiteltu värien mukaan, jolloin harmonisen yhdistelmän suunnitteleminen on ihanan helppoa.

Zetasia kierrellessä saattaa hyvinkin törmätä paikan omistajaan, Victoria Skoglundiin, ruotsalaisten omaan puutarhajulkkikseen. Luultavasti hän täyttää kottikärryjä multapusseilla tai siirtelee ruukkupinoja parempaan paikkaan. Äärimmäisen viehkeänä juuri sopivasti multaisissa housuissa ja kuluneissa työkengissä.

Jos et ole vielä tutustunut Zetas-puutarhamyymälään, suosittelen sitä lämpimästi! Myymälän verkkosivut ja paikan aukioloajat kannattaa katsastaa ennen vierailua täältä.

Inspiroivaa huhtikuuta!

Ps. Toinen aivan ihana puutarhakohda Ruotsin-kävijälle, Rosendals Trädgård, sijaitsee ratikkamatkan päässä Tukholman keskustasta. Postaus aiheesta löytyy täältä.

7 Comments

  • Hei, tämä Zetas on aivan uusi tuttavuus, kiitos vinkistä, pitääkin käydä ihastelemassa verkossa. Näissä kuvissa terrakotta ja poltettu tiili se vaan jaksaa pysyä kestosuokkina ainakin minulle.

    Ihanaa kevättä!

    J/ tuuletuksia.blogspot.fi

    • Kannattaa ehdottomasti, jos vain joskus tarjoutuu mahdollisuus. Kunhan varaa riittävästä aikaa, sitä nimittäin kuluu! 🙂

  • Kyllähän tuo Zetas semmoinen paratiisi on:) Just kävin messujena aikaan, ja vaikka ei vielä ulkona paljoa mitään ollut sielläkään, niin kyllähän koko paikka silti oli houkutuksia täynnä. Laitoin kanssa blogiin kuvia, pääasiassa nyt sitten sisältä. En tiedä uskallanko enää kesäaikaan mennäkkään:))

    • Pitääkin heti kipaista katsomaan, kiitos vinkistä! Ja jos kesäaikaan meinaa mennä, on ehdottomasti oltava liikenteessä autolla. Mieluiten pakettiautolla:D

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.