Kevätkateus

Aurinko on paistanut parina päivänä upeasti. Sää on ollut mitä parhainta ulkoiluun. Kirkasta sinitaivasta ihaillessa, auringon lämmittäessä kasvoja on jo tuntunut ihan keväältä. Ja sitähän maaliskuun loppu toki onkin. Mutta minuun on silti iskenyt kevätkateus. Oikein kunnolla.

kevatkateus

Instagram, blogit ja Facebook ovat täyttyneet ihmisten kevätkuvista puutarhasta. Lumen alta aljastuvia ruohomättäitä, kengän alla rapisevia sorakäytäviä, lumikelloja. Kevätkasvien alkuja ja paljasta maata.

kasvihuoneen_talvi

Vaan täälläpä nautitaan yhä kuurankukista, hankikannosta ja etupihan asvaltin peittävästä jääkerroksesta. Onhan tuo kaikki ihan kaunista, mutta…HALUAN KEVÄÄN!

kasvihuone_kevataurinko

Ottaisin jo oikein mielelläni vastaan kuran ja loskan. Silmissä katoavan lumipeitteen ja ohenevan roudan. Vesisateen jouduttaman kevään.

ruukutuspoyta_talvi

Kasvihuoneessa, niinkuin muuallakin puutarhassa, tunnelma on yhä odottava. Edessä on kevätsiivous ja totaalinen nurkkien putsaus. Se jäi sateisena syksynä vähän puolitiehen.

kasvihuone_talvipuutarha_lumi

Kuulin jostakin, että tälle vuodelle on luvattu poikkeuksellisen kylmää säätä aina kesäkuun alkuun asti. En yksinkertaisesti suostu hyväksymään sitä. Sovitaanko, että tästä keväästä ja kesästä on tulossa kaunis, pitkä ja lämmin? Sovitaanhan??

4 Comments

 • Minäkään en suostunut uskomaan tuota Amerikkalaisten uutista😂
  Meillä on vielä lunta puolimetriä joka paikassa täällä Pirkanmaalla, joten toivon aurikoisia lämpimiä ilmoja, jotta osa lumesta haihtuisi ilmaan.

  • No huh, ilo kuulla että se olikin vain jotain amerikkalaista hapatusta. Minä kuulin asiasta kampaajalla ja meinasin jo tipahtaa tuolilta kesken kutrien leikkauksen 😀

   Saisi tulla lämmintä ja sitten myös tuulta, jotta ylimääräinen kosteus haihtuisi sopivasti pois. Ehkäpä se tästä huhtikuun myötä…

 • Täällä myös tarvotaan ihan hangessa eikä toivoakaan päästä edes kasvarin lähellekään, niin lumien vankina sekin on. Jospa sitten juhannuksena viimeistään saisi sen oven auki:) Ei vaan, ei naurata enää yhtään:(( Tukholmassa sentäs oli kadut sulia! Vaikka sielläkin kyllä kevät toivottamasti myöhässä. Onko eka kerta kun naapurimaassa ei mene paremmin;)

  • Katselinkin kuvia sieltä suunnalta ja mietin ihan samaa, että ei ainakaan olla tässä “kevätkurjuudessa” yksin. Vuosi sitten hiihtolomalla Tukholmassa oli jo kevättä ilmassa. Mutta tämän vastapainoksi tuleekin tavattoman lämmin ja kaunis kesä! Sitä kohti siis:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.