Pääsiäisruoho sinapinsiemenistä

Sinapinsiemenistä saa nopean ja syötävän pääsiäisruohon

Vastahan tässä on hiihtolomat sivakoitu ja kohta koittaa jo pääsiäinen. Yleensä meillä askarrellaan virpomisvitsat hyvissä ajoin, mutta rairuoho meinaa usein unohtua. Viime vuosina olenkin suosinut syötäviä rairuohoja, sillä ne kasvavat nopeasti ja lopulta pääsiäisruohon voi niittää leivän päälle tai salaattiin.

Lapset voivat olla eri mieltä, mutta minä kelpuutan pääsiäisruohoksi oikeastaan minkä tahansa vihreän. Herneenversot ovat kauniin koukeroisia, auringonkukan versot ryhdikkään tanakoita. Mutta kun tarvitaan pikaista pelastusta, suuntaan keittiön maustelaatikolle. Sinapinsiemenistä (siis juuri niistä, joita käytetään esimerkiksi maustekurkkujen tekoon) saa nopean ja maukkaan pääsiäisruohon. Kokemukseni mukaan tämä itää jopa vauhdikasta vihanneskrassia nopeammin.

Maku sinapinsiemenien versoissa on melko vahva, ehkä vähän rucolamaisen pippurinen ja kirpsakka. Potku makuhermoihin tulee heti alussa ja tasoittuu sitten suussa.

Sinapinsiementen (niinkuin muidenkin pääsiäisruohojen) kylväminen on helppoa. Tarvitaan astia, multaa, reilusti siemeniä, kosteutta ja kupu tai muovikelmua. Näille riittäisi hyvin ohut kerros multaa, mutta kulhon ollessa syvä täytin sen lähes kokonaan taimimullalla. Siemenet kylvetään tiheästi kostutetun mullan päälle ja peitoksi asetellaan rei’itettyä muovia.

Sinapinsiemenet lähtivät itämään alle vuorokaudessa. Alle viikossa kulhoa koristaa kaunis vihermatto. Muista huolehtia tasaisesta kosteudesta, sillä hennot versot eivät saa kuivahtaa.

Tässä ehtii vielä hyvin kylvää useammankin satsin syötävää pääsiäisruohoa, eli maistuvaa maaliskuun jatkoa!

8 Comments

  • Ihanaa,että muutkin kylvävät syötäviä “rairuohoja,minä olen tehnyt jo kauan aikaa niin…

  • Joo, tämä lähti meillä vähän puolivahingossa, kun joku vuosi olin unohtanut ostaa rairuohon siemenet ja piti äkkiä keksiä kaapista korvike. Siitä asti onkin kylvetty vain näitä “keittiöherkkuja”:)

    • Kiitos! Nämä ovat näitä “hädän hetkellä” keksittyjä ja sittemmin vakikäyttöön jääneitä kokeiluja:)

  • Tämä onkin upouusi vinkki minulle. Maustehyllylle siis! Versot näyttävät herkullisilta. Vehreää pääsiäisen odotusta! Tuija

  • Ihanan runsasta vihreyttä. Hyvä, kun muistutit pääsiäisruohojen kylvöstä! Pitänee kaivella siemenet esiin..

    • Jotenkin tuo pääsiäinen meinaa päästä yllättämään joka vuosi. Nyt on onneksi ihanan aurinkoinen keli, täydellistä pääsiäispuuhailuun!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.