Kevään merkkejä

Paukkupakkaset ja auringonpaiste ovat vaihtuneet harmaaseen räntäkeliin. Mutta sehän tietää ihan selvästi kevättä, joten ei anneta kelin masentaa! Päivät alkavat täyttyä kevättohinasta sekä sisällä että ulkona. Aamuisin ikkunasta tulee tarkistettua kevään merkkejä: onko lumikerros ohentunut, joko jossakin kohtaa näkyy nurmea? Puutarhan työpöydät alkavat kouriutua esiin lumimassan alta.

Pelargonin pienet pistokastaimet tuovat tullessaan ihanan kevättuulahduksen. Olen onnettoman huono talvettamaan pelargoneja, joten aloitan fiilistelyn kevättalvella pikkutaimien kera.

Tomaatintaimet ovat hyvässä kasvussa ja kohta on aika koulia jälleen kerran täysin ylimitoitettu määrä taimia. Miten sitä joka vuosi kylvövaiheessa katselee, että eihän näitä ole nimeksikään, ja kohta jo hiki päässä tuskailee viljelmien kanssa? Perinteinen kevään merkki sekin.

Tänä vuonna aloitin varustautumisen hyvissä ajoin, sillä kesähuone on nyt pullollaan tyhjiä maito- ja mehutölkkejä. Mies kantoi oman kortensa kekoon tuomalla pari laatikollista tölkkejä työpaikan lounasravintolasta. Johan alkoi varastot täydentyä!

Maaliskuu tuo mukanaan pitenevät päivät, lintujen kevätkonsertit ja pikkuhiljaa kiihtyvät kylvökiireet. Käsillä alkaa olla vuoden paras aika!

 

 

4 Comments

  • Hauskaa, alin kuva olisi voinut olla meiltä. Lasikuistilla on räsymaton päällä pärekori joka on täynnä työpaikalta tuotuja maitotölkkejä. Hyvän näköiset tomaatin taimet.

  • Sama juttu tökkien kanss. Innokas keruu meneillään, käytän niitä maisseja varten. Vielä puuttuisi toistakymmentä kappaletta. Pitäisikö vaikka leipoa korvapuusteja… Ihanan kesäisen näköistä teillä! 🙂

    • Itse olen monena keväänä kiertänyt naapurit tölkkejä kerjäten:D Nyt mies pelasti pulasta, kun toi kerralla ison satsin!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.