Puutarhan työpöytä

Työpöytä, ruukutuspöytä, istutuspöytä. Oli nimi mikä tahansa, niin hyödyllinen kapistus tämä on. Kiertelin hiihtolomareissun jäljiltä tutkailemassa tiluksia ja siellä työpöydät uskollisesti nököttivät, kevättä ja tositoimia odottaen. Alla kuvaparit suurin piirtein samoista kulmista, talvella ja kesällä.

tyopoyta_puutarha_minttuajamustikoita

Vaikka pihamme ei ole suuren suuri, on puutarhan työpöytiä kertynyt vuosien varrella jo useampi. Ne ovat mielestäni tavattoman hyödyllisia, kauniita ja hauskoja. Ei pelkästään kesäaikaan, vaan ihan ympäri vuoden.

tyopoyta

Erilaisia ruukutuspöytiä ja tasoja löytyy kasvihuoneen sisä- ja ulkopuolelta, varaston päädystä, kesähuoneen seinustoilta, keittiöpuutarhan kupeesta. Niitä on ostettu kirppareilta, nikkaroitu kuormalavasta ja jämälaudoista, yksi pöydistä on taidettu hankittu ihan upouutena. Puutarhamme on suloinen sekoitus erilaisia tyylejä ja sitä ovat myös sen työpöydät. Puuta, metallia, sinkkiä. Hyllyä, laatikostoa ja kaappia.

tyopoyta_puutarhassa_ruukutuspoyta_minttuajamustikoita

Puutarhan työpöytien äärellä kylvetään, koulitaan ja ruukutetaan taimia. Työpöydällä säilytetään työkaluja, tarpeellista tilpehööriä ja ruukkuja. Tärkeää on, että tasoa on huoletonta käyttää ja mullat voi harjata ronskisti suoraan pöydältä alas. Ruukutuspöytä myös piristää tylsää seinustaa. Pöydille on mukava koota sesongin mukaisia asetelmia. Syksyllä täytän pöydät havuilla, callunoilla ja lyhdyillä. Tässä vaiheessa vuotta ne odottavat lumikuorman alla leudompia kelejä ja kevään sipulikukkaistutuksia.

tyopoyta_ruukutuspoyta_syyskrysanteemi

Vaikka pakkaset paukkuvat vielä nurkissa, niin ihan kohta on taas aika kääräistä hihat ylös, nostaa multapussi pöydälle ja antaa kahvikuppien jäähtyä työpöydän kulmille. Täällä ollaan jo niiiiin valmiina, työpöydät ja minä!

 

3 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.