Terassikausi avattu!

Oi voi ja ihanuus, täällä on juotu vuoden ensimmäiset terassikahvit, helmikuussa. Lasitetulla terassilla, ilman ulkovaatteita. Kylläpä tuntui ja maistui makoisalta! Lasitettu terassi on uusin lisä puutarhaamme. Se valmistui viime heinäkuussa, joten tämä on terassin (ja kunnollisen terassielämän) ensimmäinen kevät. On huisin mielenkiintoista seurata, miten paljon terassin lasitus aikaistaa “ulkoilukautta”.

Talvinen aamuaurinko siivilöityy terassilla kauniisti. Silloin lämmittämätön tila on tosin vielä pakkasen puolella ja lasituksia koristavat kuurankukat. Neljä tuntia myöhemmin jäiset lasit ovat sulaneet ja pieni tilaa lämpenee uskomattoman nopeasti.

Niin nopeasti, että oli aika tuoda sekä helmililjat että kahvikuppi ulkoilemaan. Tuulelta suojassa ja auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta tuntui jo ihan keväältä.

Kasvihuone sijaitsee lasitetun terassin välittömässä läheisyydessä. Täältä käsin on mukava tiirailla ansarin suuntaa, suunnitella kylvöjä sekä tulevaa kasvukautta.

Lasitetun terassin toteuttaminen vaati useamman vuoden kypsyttelyä. Pahin pelkoni oli, miten moderni lasiterassi istuu perinnetalo-tyyppiseen ilmeeseen. Olemme kuitenkin olleet varsin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Kesäaikaan terassia ei oikeastaan edes näy naapurustoon, kiitos tonttia ympäröivän kasvillisuuden.

Nyt kun olen päässyt terassielämän makuun, en millään malttaisi odottaa oikean kevään tuloa. Ensimmäisistä lämmittävistä auringonsäteistä terassin suojissa nauttien sitä unohtaa, että ulkona paukkuu vielä kunnon pakkaset. Hyvää hiihtolomaa sitä viettäville / odottaville ja aurinkoisia päiviä!

9 Comments

 • Lasitettu terassi on ihana, meillä kevät aikaistuu sen myötä paljonkin. Toimii hyvin myös taimikasvattamona kun laittaa harson yöksi.
  Kesällä siellä nautitaan aamukahvit, syödään päivän ateriat ja istutaan iltateellä. Ei haittaa vaikka ulkona ei tarkenisikaan, terassilla tarkenee. Tarvittaessa viltti polvilla.

  • Tuota taimikasvattamoa jo kovasti odotan. Ei tarvitse roudata tomaatteja enää kasvihuoneeseen asti karaistumaan, riittää että lykkää ne terassin ovesta. Tosin perhe ei vielä tiedä tästä, katsotaan miten tulemme kaikki mahtumaan pieneen tilaan:D

   Terassin ihanuus kävi osittain ilmi jo viime kesän epävaikaisessa säässä. Melkein kaikki ateriat syötiin “ulkona”, oli keli millainen tahansa. Hyvin tosiaan tarkeni.

 • Varmasti nautit terassista tosi paljon! Minullakin on haaveena, että etupihan terassin saisi lasitettua, katotaan toteutuuko se koskaan. Aikaistuisihan se kevät tosiaan ja olisi kasvienkin kannalta helpompaa kun olisi lisää ikkunatilaa. Mukavia kahvihetkiä terassillasi!

  • Kiitos Eeviregina! Meilläkin tuosta terassin lasituksesta puhuttiin vuosikausia, ja nyt jälkikäteen tuntuu melkeinpä hölmöltä, ettei saatu tehtyä sitä aikaisemmin. Niin paljon iloa se toi jo viime kesän ja syksyn aikana. Toivottavasti sinunkin haaveesi vielä toteutuu!

 • Terassi näyttää niin ihanalta!
  Siitä on varmasti vielä paljon iloa ja se istuu täydellisesti taloonne.

  • Kiitos Riina! Ihan jo sormia syyhyttää, milloin yöpakkaset lauhtuvat ja pääsisin täyttämään tilan ihanilla kevätkukkijoilla. On tämä kevään odotus vaan ihanaa aikaa! <3

 • Aivan ihana lasitettu terassi, tuollaisesta minäkin haaveilen.Kaunis aurinkoinen päivä teillä siellä,niin ihana on tuo kevään valo.

 • Tuo teidän terassi on niin ihana! Keväinen fiilis ihan huokuu noista kuvista.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.