Sittenkin valkea joulu?

Jos oli viime kesä kelien puolesta kummallinen, niin täytyy sanoa, että kulunut talvi on jatkanut samalla uskollisella linjalla. Lunta on saatu jo monet muhkeat kerrokset, mutta aina nuo ovat sulaneet pois. Ja vieläpä äkkiä.

Vaan nyt alkaa näyttää hyvältä! Täällä meillä päin on tuprutellut lunta jo pari päivää ja sääennuste lupailee jouluviikolle mukavia pikkupakkasia.

Puutarhan valkoinen juhla-asu on mitä kaunein joulukoriste. Sen lisäksi ovenpieliä ja portaita koristavat nyt havut, seppeleet ja kynttilät. Suunnitelmissa oli suuria, havutkin oli jo hankittu, mutta tänä vuonna perinteiset kuusiköynnökset jäivät tekemättä. Sen sijaan olen ripotellut havuja pitkin puutarhaa: kasvihuoneen, kesähuoneen ja kodin edustalle ja portaille. Loput oksat nostelin koreihin ja sinkkiämpäreihin sinne tänne.

Isoja lyhtyjä ei riittänyt ihan joka kulmalle, joten otin käyttöön myös vanhat lasitölkit. Paksu kynttilä palaa avonaisessakin astiassa kauniisti, kunhan vettä ei sada suoraan niskaan.

Mökiltä haettuja pikkukuusia on sekä sisällä että ulkoa. Kaunis lumikuorrute kruunaa kesähuoneen joulupuun. Keskellä valkean joulun hehkutusta on kuitenkin myönnettävä, että itse olen pitänyt myös edellisvuosien vihreistä jouluista. Tätä ei tosin passaa sanoa ääneen perheen talvi-ihmisten keskellä!

Minttua ja mustikoita hiljenee nyt joulun viettoon ja palaa tammikuussa, silloin katse jo tiukasti kohti kevättä. Kiitos kuluneesta vuodesta ja oikein ihanaa joulun aikaa, oli se sitten valkoinen, vihreä tai auringon kultaama.

Ensi vuonna nähdään!

2 Comments

  • Tykkään seurata “Minttua ja mustikoita” blogia. Aina kauniita yksityiskohtia kuvissasi. Kiitos !

    • Kiitos Raija, ihana kuulla! Toivottavasti myös uusi kasvukausi tuo paljon katseltavaa:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.