Suuria suunnitelmia eli kirja-arvonta!

Osallistu Puutarhurin käsikirjan arvontaan jättämällä viesti tämän postauksen perään.

En tiedä teistä, mutta itselläni puutarhalehdet- ja kirjat tahtovat jäädä kesäisin lukematta. Puuhaa on niin valtavasti, että kerään opukset pinoon työhuoneeseen ja jätän ne odottamaan “parempaa hetkeä”. Nyt tuo parempi hetki alkaa vihdoin olla käsillä puutarhakauden rauhoittumisen myötä. Ei tässä toki vielä selvillä vesillä olla, itselläni olisi puutarhassa yhtä sun toista syyspuuhaa jäljellä.

Flunssa on kuitenkin pakottanut katselemaan leijailevia lehtiä lähinnä lasin läpi ja olen kaivanut kirja- ja lehtikasat esiin sohvan pohjalla makoillessani. Muistikirjaan tulee samalla raapustettua uusia kokeiltavia lajikkeita, hahmotelmia uudesta perennapenkistä, muistiinpanoja menneen kesän taimien määrästä. Mitä oli liikaa, mitä sopivasti, mikä kukoisti myös kylmässä kelissä?

Puutarhaa lasin läpi mittaillessani ja suuria suunnitellessani huomasin vielä yhtä sun toista kukkivaa. Sitä oli nopsaan haettava pieni kimppu piristämään oloa. Aika ihanaa, että lokakuussa saa yhä poimia kukkia omasta pihasta!

Sain Kotipuutarha-lehdeltä arvottavaksi mainion puutarhakirjan, Taina Koivusen Puutarhurin käsikirja. Puutarhan neljä kaunista vuodenaikaa. Kirjassa on huomioitu pohjoisen ilmaston haasteet ja tavoitteena onkin puutarha, joka ilahduttaa ympäri vuoden. Kirja sisältää selkeitä istutus- ja hoito-ohjeita ja monia käytännön vinkkejä. Sieltä löytyy myös kattava kasvihakemisto sekä pihan suunnittelutyötä helpottavia kasvitaulukoita.

Puutarhurin käsikirja on monipuolinen ja asiantunteva opaskirja jokaiselle kotipuutarhurille. Vinkkejä annetaan niin toimivan pihavalaistuksen suunnitteluun kuin kukkien siementen keräämiseen.

Jos itseltäsi jo sattuu löytymään kyseinen kirja, niin tässäpä mainio joululahja ja kattava käsikirja vaikka anopille, juuri omakotitalon ostaneelle ystävälle tai aloittelevalle puutarhurille. Voit osallistua kirja-arvontaan seuraavasti:

  • Jätä viesti tähän postaukseen. Muista jättää nimimerkki ja mielellään myös sähköpostiosoite, jotta mahdollinen voittoviesti tavoittaa juuri sinut!
  • Arvonta alkaa NYT ja päättyy kahden viikon kuluttua perjantaina 3.11.2017 klo 24.

Mukavaa lokakuun jatkoa ja onnea arvontaan!

145 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.