Syyskuun loistoa

Ooo-la-laa, millaisella kelillä meitä eilen hellittiin! Ja jatkoakin pitäisi vielä seurata, aivan mahtavaa! Lauantain ohjelmassa oli sadonkorjuuta, ruukkujen pesua, kesähuoneen ja kasvarin siistimistä. Rehellisyyden nimissä on tosin tunnustettava, että homma tyssäsi melkein alkumetreille.

Syysaurinko väritti kaiken niin upeasti, että huomasin toistuvasti jättäväni hommat kesken ja kiertäväni pitkin poikin puutarhaa kamera kaulassa keikkuen.

Kesähuoneen pölyhuiska jäi roikkumaan naulakkoon, kun aloin ihastella ruutuikkunoista avautuvaa syysmaisemaa. Pilvikirsikka on saanut yllensä upean syysasun ja suorakylvetyt kosmoskukat ovat vihdoin alkaneet kukkia. Ehdin jo jännittää, miten näiden kanssa tänä vuonna oikein käy.

Kaunopunahattu ‘Magnus’ on pitänyt kuluvan syyskesän kelistä. Ja jaksaa ilahduttaa yhä vaan.

Syyshortensia ‘Limelight’ on nyt täydessä kukassa, suuri ja mahtava on tämänkin hortensian kukinto! Kerroin tänä vuonna ensi kertaa kukkivasta Limelight-hortensiasta aikaisemmin täällä.

Jos on hortensioilla ollut tänä vuonna erityisen näyttävä ja pitkä kukinta, niin sitä se on ollut myös syysleimuilla. Vasemmassa reunassa kukintaa vasta aloittelee ‘Coolwater’, jonka kukinnoissa sekoittuvat valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyt.

Toisella puolella pihaa loistaa syysleimu ‘Ruotsinpyhtää’, pitkänhuiskea kaunotar.

Jotenkin aurinko ja lämpö tuntui ihan uskomattomalta tässä kohtaa syyskuuta. Tomaatitkin saivat jatkoaikaa kasvihuoneessa, sillä ensi viikolle on luvattu jopa +17 auringon kera. Se tietäisi punaisempia poskia ja makoisampaa satoa.

Näissä epäuskoisen aurinkoisissa tunnelmissa toivottelen oikein kaunista syyskuun jatkoa.

Nautitaan lämmöstä ja väriloistosta!

4 Comments

 • Itse ehdin jo parvekkeelta napsia kourallisen kirsikkatomaatteja sisälle kypsymään, kun en uskonut niiden ehtivän punastua tuolla kylmässä. Ois sittenkin pitänyt vielä jättää ne sinne, kun kylmä ja sateinen keli muuttuikin vielä tällaiseksi “syyshelteeksi”. 😀

  • Minäkin olen jo tuonut osan tomaateista sisälle kypsymään, mutta säätiedotusta kun katselin, niin jätin
   osan kasvihuoneeseen saamaan auringon tuomaa makeutta. Toivottavasti saamme vielä nauttia kauniista syysauringosta, niin ihanalta se tuntui!

 • Kauniin loistokkaita kuvia! Minusta tuntuu, että sadoittain pihanpuunaajia on nauttinut näistä syyskuun superkeleistä. Onneksi tuli kauhallinen onnea tänne meidänkin nurkille ennen kuuran koristamia istutuksia.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  • Kuuran koristamat istutukset kuulostavat kovin kauniilta ja romanttiselta. Mutta siitä huolimatta soisin syysauringon lämmittävän vielä piiiiitkään. Tuntui ihan palalta paratiisia, kun yllättäen pääsimme taas lämmön pariin <3

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.