Terveisiä kasvihuoneesta!

Ulkoapäin näyttää vielä suhteellisen kesäiseltä, mutta sisäpuolella on jo ihan loppukesän meininki. Tomaatit on latvottu ja lehdet karsittu auringonvalon tieltä. Mutta kovin verkkaiseen tahtiin tomaatit kypsyvät. Vain pieni kourallinen kerrallaan. Vielä ei ole tarvinnut kaivaa säilöntäreseptejä esiin.

Tomaattien kaveriksi istutetun ‘Out of Africa’ -krassin kukkaset ovat ihania valopilkkuja, kuin pikkuaurinkoja.

Ja aurinkoa tässä todellakin tarvittaisiin, jotta nämä mahtavat ‘Olivade’-tertut saataisiin kypsiksi. Odotan näitä jo kieli pitkällä, niin mehukkailta ne näyttävät!

Kasvihuoneen nurkassa rehottava ‘Golden Currant’ marjatomaatti on jo antanut satoa. Keltaiset pallerot ovat pieniä ja makeita. Kuten kuvasta näkyy, tämän annetaan kasvaa villisti varkaita poistamatta ja sen tukeminen on ollut melkoisen haastavaa. Osa versoista luikertelee jo maata pitkin, kun puutarhuri antoi periksi tukinarujen kanssa sähläämisen.

‘Green Zebra’  kurkottelee ruukutuspöydän puolelle. Tomaatti on todella kaunis, mutta vihreän kaveriksi tuleva keltainen väri puuttuu vielä.

Kohta on taas aika pohtia, miten talvettaa kasvihuoneen eksoottisemmat kokeilut, kuten keltaisessa ruukussa kasvava banaani ja kasvihuoneen perällä viihtyvä persikka ‘Bonanza’.

Sitä ennen pitäisi kuitenkin saada tomaattisato kypsäksi. Vieläkö teillä odotellaan, vai joko olette päässeet nauttimaan kunnon sadosta?

6 Comments

  • Aurinkoa kaivattaisiin kipeästi, että tomaatin raakileet saisivat väriä. Ja toinenkin huono puoli tässä pilvisyydessä on, en meinaa muistaa käydä kastelemassa kasvihuoneen asukkeja, koska ulkona on niin märkää… Ei ole yks eikä kaksi kertaa kun lehdet ovat ihan nuupallaan, ovat onneksi toipuneet ainakin vielä.

    • Tuo on ihan totta! Minulla on osa tomaateista varaston seinustalla, mutta juuri sen verran kattolipan alla, että aina sade ei yllä sinne asti. Kastelut meinaa unohtua, kun taivaalta kerran tulee vettä 😀

  • Satoa on saatu mutta kuten sanoit, säilöntää on turha odotella, on syöty suoraan se mitä tulee. Toisaalta helpottavaa ettei tarvitse miettiä mihin kaikkeen tunkea tomaattia.

    • Jotenkin tämä syyskesä on nyt varsin leppoisaa, kun ei ole säilöntäkiireitä. Syödään mitä kypsyy ja nautiskellaan ihana ajan kanssa!

  • Sinulla näyttää olevan hienosti satoa tulossa, meilläkin on mahdottoman paljon raakileita ja vasta osa on kypsynyt. Onko sinulla oikeasti kasvamassa banaani vai tunnistinko väärin.

    • Kyllä, banaaninhan se siellä:) Tämä on nyt toinen kokeilu, ensimmäinen heitti veivinsä kolmannen jälkeläisen kohdalla. Toisin sanoen en ole saanut niitä talvehtimaan kunnolla sisätiloissa, mutta olen aina napannut uuden jälkeläisen talteen. Katsotaan miten tämän kanssa käy:D

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.