Kukassa juuri nyt

Keittiöpuutarhan puolella kaikki tuntuu laahaavan hurjasti perässä. Onneksi kukkaloistoa on tänä kesänä riittänyt, ja ihan ilman kastelua! Kauniin herkkä tähtiputki on kukkinut heinäkuun alusta ja jaksaa vielä ilostuttaa. Itse pidän eniten tästä purppuranpunaisesta lajikkeesta, vaikka valkoistakin perennapenkistä löytyy. Innolla odotan, että nämä alkavat siementää ja levitä ihan toden teolla.

Syysleimujen kukinta on päässyt vauhtiin. Ensimmäisenä aloitti matalakasvuinen valkoinen ‘Mia Ruys’. Nyt muut värit seuraavat perässä, kuten tämä aniliinpunainen ‘Elli’. Se muodostaa fressin kokonaisuuden valkoisen kellopeipin kanssa.

Pitkänhuiskeat kellopeipit eivät ihme ja kumma kärsineet Kiira-myrskyn rajussa käsittelyssä. Tosin valkoinen ‘Summer Snow’ näyttää tänä kesänä jääneen vähän muiden kasvien jalkoihin. ‘Bouquet Rose’ puolestaan valtaa alaa senkin puolesta.

Loppukesän ehdottomia perennasuosikkeja ovat tukevavartiset kaunopunahatut. Näiden kukinta-aika on pitkä ja kukka pysyy kauniina myös maljakossa. Lisäksi nämä ovat melkoisia perhosmagneetteja, joka on tietenkin aina plussaa.

Punakukkainen ‘Magnus’ kukkii pitkälle syksyyn ja sen väri vain syvenee syksyn edetessä. Valkoinen Alba raikastaa syksyn väriloistoa ja käy minkä tahansa syyskesän kukkijan kaveriksi.

Iloinen yllätys on ollut tämä isomaksaruohon välistä kasvava kuningaslilja. Epäilen sen olevan ‘Regale’, vaikken tuota muista penkkiin istuttaneeni. Eipä tosin olisi ihan ensimmäinen kerta, kun näin pääsee käymään…

Tässä on todella upeat kukat ja mahtava tuoksu. Tänä syksynä ajattelin istuttaa näitä lisää ihan ajatuksen kanssa!

Kukkaisaa elokuun jatkoa!

2 Comments

  • Ei ole regale=] joku modernimpi on, garden affair tai high tea? Melko isosti keltainen kurkku kyllä…hmn

    • Heippa! Kiitos näistä vaihtoehdoista.Tuo Garden Affair näyttää kyllä samanlaiselta, jatkan vielä selvitystyöstä 🙂

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.