Puutarhakierroksella – Prinsessa Dianan puutarha

Prinsessa Dianan valkoinen puutarha Kensingtonin palatsissa.

Olemme parhaillaan reissun päällä Englannissa ja vaikka aikataulu on tiukka, olen päässyt nauttimaan muutamasta upeasta puistosta ja puutarhasta. Englantilaiset puutarhat ja puistot ovat mahtavan vehreitä, siistejä ja onnistuvat luomaan rauhallisen, jopa hyvin seesteisen tunnelman vaikka keskellä suurkaupungin sykettä. Yksi sykähdyttävimmistä on ollut Prinsessa Dianan puutarha.

Prinsessa_Dianan_puutarha

Prinsessa Dianan muistoksi on tänä keväänä avattu Princess Diana’s White Garden. Se sijaitsee Kensingtonin palatsin Sunken Garden osiossa muodostaen tarkkaan harkitun kokonaisuuden. Memorial Garden eli muistopuisto kunnioittaa 20 vuotta sitten kuolleen “sydänten prinsessan” elämää, toimintaa ja tyyliä. Tänä kesänä puutarhan teemana on valkoiset kukat ja puutarhassa loistavat monet prinsessa Dianan lempikukista. “The chosen planting is simple, joyful and elegant“, aivan kuten prinsessa Diana itse.

Prinsessa_Dianan_puutarha_minttuajamustikoita

Puutarhaa ympäröi upea viherkäytävä, jossa on mukava vilvoitella helteisenä kesäpäivänä. Viherkäytävässä on monia “kurkistusaukkoja” joista voi tarkkailla ympäristöä joka suuntaan.

Prinsessa_Dianan_puutarha_minttuajamustikoita

Itse Kensingtonin palatsi toimi aikoinaan Charlesin ja Dianan asuinpaikkana. Tänä vuonna siitä tuli Williamin ja Katen (sekä tietenkin lastensa prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten) ykkösresidenssi.

Prinsessa_Dianan_puutarha_minttuajamustikoita

Perinteisempää muotopuutarhaa löytyy Kensingtonin palatsin ja Orangeryn väliltä.

Prinsessa_Dianan_puutarha_minttuajamustikoitaPrinsessa_Dianan_puutarha_minttuajamustikoita

Ja toki linnapuutarhassa pitää aina olla myös labyrintti.

Prinsessa_Dianan_puutarha_minttuajamustikoita

Orangery eli palatsin kasvihuone rakennettiin vuonna 1704, jotta puutarhan monille ja silloin niin muodikkaille sitruspuille saatiin talvetuspaikka.

Prinsessa_Dianan_puutarha_minttuajamustikoita

Sitruspuut oli istutettu suuriin ruukkuihin, joita oli suhteellisen helppo(??) siirtää sisälle ja ulos kasvihuoneen ja puutarhan väliä.

Prinsessa_Dianan_puutarha_minttuajamustikoita

Nykyään kaunis rakennus toimii ravintolana, jota saa muuten vuokrata myös yksityistilaisuuksiin. Eli nyt vaan seuraavia kekkereitä suunnittelemaan, tässä jo mittailen juhlatilaa ja mietiskelen pöytäkarttoja!

Mukavaa uutta viikkoa täältä Englannista!

4 Comments

  • Mä en kestä, kuinka kaunis puutarha! <3
    Valkoisten kukkien ystävänä, tuonne on kyllä päästävä joskus.

    • Oli harmillisen vähän aikaa, tuonne ja lähiympäristöön olisi saanut helposti uppoamaan useamman tunnin. Paikalla oli myös ranskalaiset puutarhurit työn touhussa, heitä olisi ollut mukava vähän haastatella:)

  • Onpa viehättävänoloinen paikka. Tuntuu, että prinsessan Muistopuutarhassa on todella hänen tunnelmansa mukana. Kiitos, että jaoit kokemuksesi meille <3

    • Kiitos Marjatta! Puutarhassa tosiaan oli tiettyä kepeyttä, leikkimielisyyttä ja samaan aikaan kuitenkin tyylikkyyttä. Jos ymmärsin oikein, prinsessa Diana nautti puutarhassa käyskentelystä ja jutteli puutarhureiden kanssa usein pilke silmäkulmassa. Ei siis mitään turhantärkeää tönötystä. Niinkuin ei ollut tuossa muistopuutarhassakaan.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.