Rosendals Trädgård, pala paratiisia!

Visiteerasimme viime kesän Tukholman reissulla Rosendalin puutarhassa, aivan siinä Skansenin kupeessa. Voi ihanuus mikä paikka, rakastuin kertaheitolla sydänjuuriani myöten! Rosendals Trädgård sijaitsee vain ratikkamatkan päässä Tukholman keskustasta ja on kuitenkin aivan oma maailmansa.

Rosendalstradgard

Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita

Rosendalin puutarhasta löytyy upea linnamiljöö, sykähdyttävä puutarha, kauniita keittiöviljelmiä, erilaisia kukkaistutuksia, ihania kasvihuoneita ja pari puutarhaputiikkia. Ja tietenkin luomuherkkuja tarjoava kahvila.

Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita
Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita
Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita
Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita
Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita
Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita
Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita
Rosendalstradgard_minttuajamustikoita

Vierailuimme osui heinäkuun alkuun, jolloin paikka näytti olevan myös lapsiperheiden suosiossa. Rosendalin puutarhaa kutsutaankin tukholmalaisten vihreäksi olohuoneeksi.  Ihanat kahvilaherkut voi nauttia joko pittoreskissa kasvihuoneessa tai ympäröivässä puutarhassa.

Rosendalin_puutarha
Rosendals_tradgard_jattiverbena_minttuajamustikoita

Nurmikentällä omenapuiden alla oli sekä pöytiä että retkeläisten piknik-vilttejä. Kaupunkiloman tiimellyksessä oli ihanaa hylätä hetkeksi kaupungin pölyt ja kiristävät kengät, ja rentoutua tallustelemalla pehmeällä nurmella paljain varpain.

Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita
Rosendals_tradgard_minttuajamustikoita

Jos olet suuntaamassa lomalle Tukholmaan, suosittelen lämpimästi käyntiä Rosendals Trädgårdissa. Kerrassaan hurmaava ja inspiroiva paikka! Alueelle ei ole sisäänpääsymaksua ja kesäaikaan puutarha on auki joka päivä.

Ps. Toinen aivan ihana kohde Tukholmassa on puutarhamyymälä Zetas. Löydät postauksen Zetasista täältä.

3 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.