Ihana rautatienomenapuu

Pihan omenapuista viimeisimpänä kukkii kesähuoneen kupeessa oleva ihanan upea rautatienomenapuu. Riippaoksainen koristeomenapuu on näyttävä näky valkean kukkaverhon koristaessa sitä. Syksyn tullen puuta kaunistavat suloiset pikkuomenat, jotka koristeellisuuden lisäksi sopivat talouskäyttöön (esim. mehuksi tai soseeksi).

rautatienomenapuu

Rautatienomenapuun isot valkoiset kukat ovat nuppuisena romanttisen vaaleanpunaiset. Puu sopiikin mainiosti kesähuoneen ympäristöön ja cottage garden henkeen.

rautatienomenapuu_kukinta_minttuajamustikoita

Näitä kasvaa itse asiassa kolme puuta samassa linjassa. Etualan rautatienomenapuussa on tänä vuonna komeat vihreät lehdet, muttei kukan kukkaa. Puut kukkivat hauskasti vuorovuosina.

Kesähuoneen kukkapenkeissä tulppaanit tekevät tilaa ukkolaukoille ja alkukesän perennoille. Vihdoin puutarha alkaa näyttää runsaalta ja siltä kuin kesäkuussa kuuluukin.

tulppaaniloistoa_minttuajamustikoita

Vielä kun saataisiin lämpö ja aurinko takaisin, niin kauneudesta saisi nauttia kesätamineissa!

9 Comments

  • Todella kauniit ja suuret kukat tuossa(kin) omenapuussa! Tää alkukesä on kyllä todella kaunista aikaa eikä vähiten juuri puiden kukinnan vuoksi. 🙂

    • Viime vuonna oli niin poikkeuksellisen upea kukinta, että vähän jännityksellä odotin mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Onneksi osa puista kukkii vuorovuosina, niin loistosta on saanut nauttia nytkin:)

  • Tuollainen omenapuu on ilo silmälle. Samoin on kukkapenkkisi laita.

    • Kiitos Katja! Rautatienomenapuussa on jotenkin poikkeuksellisen isot kukat. Ja tasaisen kaunis kukinta, toisin kuin pihan muissa puissa tänä vuonna… 😀

  • Upea puu! Voin vain haaveilla…Meillä mökillä peurat rouskuttaisivat tuollaisen ihanuuden oitis kupuunsa!

      • No voi kääk! Meillä ei onneksi ole rusakoita suurempia rouskuttajia. Pahoja tuhoja nekin pääsivät aikoinaan nuorelle puulle tekemään, mutta näyttävät olevan sitkeää sorttia nämä rautatienomenapuut, onneksi!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.