Terassiöljy – ryhtiä sisäänkäyntiin

Talomme terassilaudoitukset alkavat olla melkoisen vanhat ja kuluneet. Vielä emme päätyneet laudoituksen uusimiseen, vaan ulkonäköä freshattiin tummalla terassiöljyllä. Musta terassiöljy hankittiin itse asiassa jo viime kesänä. Ehdimme silloin tehdä koemaalauksen talon takaterassin takimmaiseen lautaan. Väri tuntui aluksi liian tummalta ja kesän kuluessa koko projekti unohtui muiden kiireiden alle. Mutta toukokuun ainoalla lämpimällä viikolla oli aika kaivaa terassiöljy varaston syövereistä ja ottaa käsittelyyn talon pieni etuterassi sekä kesähuoneen edus.

Talon etuterassille paahtaa ilta-aurinko. Laudoitus oli haalistunut ja melkoista värieroakin siinä oli. Ensin terassi tyhjennettiin tavaroista, pestiin painepesurilla ja annettiin kuivua auringossa.

Yksi kerros öljyä toi jo kummasti ryhtiä ulkonäköön. Mietinnässä on vielä toinen kerros, kunhan keli taas sallii. Tällä viikolla vihmoi vettä ja rakeita sellaisen myrskypuhurin kera, että pihahommien sijaan sai viritellä tulia takkaan. Tuon vähän irvistävän kansilaudan alta löytyy muuten lasten hiekkalaatikko. Kun hiekkis ei ole käytössä, siinä on kannet, jolloin pikkuterassilla on enemmän tilaa oleskeluun.

terassioljy

Kesähuoneen miniterassi on vasta kolme vuotta vanha, mutta ryhtiä kaipasi sekin.

Minun suorittaessani kevätkylvöjä siippi öljysi terassin.

musta-terassioljy

Tähän tuo tumma väri sopii mielestäni erityisen hienosti. Kesähuoneen tumma katto, rännit, ulkovalot ja mustat istutuslaatikot luovat nyt ryhdikkään kokonaisuuden yhdessä terassin kanssa.

Nyt vain helluntaiheilalle suti käteen ja terassin ulkoasuja uudistamaan! Minä menen lepertelmään omalleni, joskos seuraavaksi saataisiin saunan terassi käsittelyyn…

5 Comments

  • Tosi hienosti sopii musta terassi ympäristöönsä!

    • Kiitos Kristiina! Vähän jännitti miten tässä käy, mutta tosi tyytyväisiä ollaan! 🙂

  • Todella onnistunut! Me lähdemme maalikauppaan välittömästi😀

  • Musta freesaa aina 🙂 tehtiin sama viime vuonna talon terassille.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.