Kansien välissä

Lähettipoika soitti ovikelloa tärkeän näköinen paketti kainalossaan. Kuittasin lähetyksen uteliaana, sillä en ollut tilannut mitään. Ja voi että mitä sieltä paljastuikaan: Claus Dalbyn uusin kirja, juuri julkaistu Nordiske Haver.

Toki minkä tahansa Dalbyn kirjan saapuminen kotiin olisi juhlan aihe, olenhan tanskalaisen puutarhagurun vankkumaton fani. Mutta tällä kertaa meidän pieni puutarhamme oli mukana kirjan kansien välissä!

Miten puutarhamme sitten päätyi Dalbyn uusimpaan kirjaan? Ja vielä ihmeellisempää, miten Claus Dalby päätyi piskuiseen pihaamme Kymenlaakson perämaille?

Sain viime kesänä viestin, jossa tiedusteltiin sopiiko herra Dalbyn vierailla puutarhassamme vain parin päivän varoitusajalla. Olin täysin vakuuttunut joutuneeni puutarhapilan kohteeksi, mutta onneksi vastasin viestiin mitä kohteliaimmin ja toivotin vieraan lämpimästi tervetulleeksi.

Sovittuna ajankohtana kihisin jännityksestä, innostuksesta ja kauhusta. Tuo televisiosta, kirjoista ja lehdistä tuttu puutarhaguru oli tulossa m e i l l e . Vatsa meinasi kääntyä ympäri samalla kun kiersin ympäri puutarhaa ja koitin vielä epätoivosesti kitkeä esiin pilkistäviä rikkaruohoja.

Vaan kun Claus Dalby astui autostaan etupihallemme, valloittava herrasmies sai kaiken jännityksen karisemaan. Kohta jo kiersimme puutarhaa, keskustelimme kasveista ja Suomen kasvuolosuhteista, juttelimme valokuvaamisesta ja bloggaamisesta, nautimme kahvit ja ihastelimme kesäillan kauneutta.

Kirjoitin tuon päivän jännittyneistä fiiliksistä tuoreeltaan Kanelia ja kardemummaa -blogiini tänne. Ja heinäkuussa herra Dalby kertoi visiitistään omassa blogissaan Claus Dalby – mit haveliv  täällä.

Välillä mietin, oliko tuo päivä sittenkin pelkkää unta. Onneksi muutama valokuva ja Nordiske Haver kirjan sivut todistavat nyt toisin. Niihin on hyvä palata epäuskon iskiessä.

Elämä on ihmeellistä ja puutarhaelämä vielä ihmeellisempää!

17 Comments

 • Onneksi ei ollut puutarhapila. Instasta pystyi seuraamaan hänen pohjoismaista reissuaan ja myös minua jännitti, mihin suomalaisiin puutarhoihin Dalby on matkalla.

  • Ihan viime hetkille asti uskoin löytäväni itseni piilokamerasta:D Olipa kyllä melkoinen kokemus, vaikka herra Dalby saikin olemuksellaan jännityksen ja paniikin nopeasti karisemaan.

 • Ihan mahtavaa! Onnittelut! Puutarhasi on niin kaunis ja täynnä yksityiskohtia, että se kuuluu sinne kansien väliin 🙂 ihan huippua!

  • Kiitos Pirja! Kirjan muut puutarhat ovat hyvin eri tyylisiä, mutta oli upeaa päästä mukaan myös näin nuorella pihalla 🙂

  • Kiitos Kati! Mieleen tulee kyllä useampikin kohde:) Mutta olen varsin otettu ja iloinen tästä yllätyksestä!

 • Olipa ihana palata tuon vierailun tunnelmiin! Upeaa, kun kirja on nyt valmis 🙂

  • Itsekin luin pitkästä aikaa tuon viime kesäisen postaukseni ja vatsanpohjasta melkein taas otti 😀 Kirja on upea ja toooodella massiivinen!

 • Upean puutarhan hän kyllä valitsi puutarhakirjaansa! Se onkin mentävä oitis tilaamaan:)

  • Kiitos! Tosin olo on vähän kuin voikukalla tulppaanien joukossa, niin upeita ja isoja kartanopihoja yms. kirjassa on. Mutta vastakohdat täydentävät toisiaan:D

 • Ihanaa, kun kirja on nyt valmis!
  Kyllä minäkin myötäelin ja olin niiiiiin onnessani sun puolesta jo kesällä. Tää on niin mahtava juttu. Sun puutarha ansaitsi ehdottomasti päästä kirjaan.
  Munkin on pakko mennä tilaamaan se.

  • Kuvat meidän puutarhasta olivat tulossa aluksi toiseen, myöhemmin ilmestyvään kirjaan. Mutta onneksi pääsi jo jännityksestä! 😀 Ja kiitos myötäelämisestä, se teki kokemuksesta vielä hienomman! <3

 • Ihana juttu. Claus Dalby on ammattilainen siinäkin, että osaa varmalla silmällä valita oikeat kohteet. Tapaus oli hieno palkkio puutarhauurastuoksestasi ja kauneudentajustasi. Onnittelut!

  • Kiitos Cheri! On se ihmeellistä, mitä kaikkea some-aikakaudella voi tapahtua!

 • Onnea! Oikeaan osoitteeseen Dalby päätyi, pihasi on niin kaunis ja edustava. Itse sitä on niin kriittinen omaa puutarhaansa kohtaan, että itselleni olisi ensimmäisenä tullut mieleen vastata kohteliaasti ei äkkivierailuun.

  • No tämä tuli kyllä itsellekin ihan ensimmäiseksi mieleen. Tuntui, että eihän täällä ole mitään nähtävää ja kaikki on niin pahasti kesken ja ja ja… Onneksi siippa rohkaisi. Ja minäkin tajusin, että tässä on nyt niin ainutlaatuinen kokemus tarjolla, että kaduttaa aivan varmasti myöhemmin jos kieltäydyn.

 • Tää oli kyllä ihan huippujuttu😍. Onnittelut vielä minunkin puolestani💚

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.