Upeat ukkolaukat

Upeat ukkolaukat tuovat hehkua perennapenkkiin.

Minulta kysytään usein suosikkikukkaani. En tietenkää osaa vastata, sillä maailma on täynnä toinen toistaan ihanampia kukkia. Isoja ja pieniä, herkkiä ja muhkeita. Yksi alkukesän ehdottomista suosikeista on kuitenkin ukkolaukat. Ne ovat samaan aikaan sekä vaatimattomia että ylväitä.

Löysin kevättöiden yhteydessä aarrepaikan. Marjaomenapensaan alta pilkisti rykelmä ukkolaukan taimia. Aivan liian tiheässä ja vähän väärässä paikassakin.

ukkolaukat

Kaivoin sipulit hellästi maasta ja istuttelin niitä pitkin pihaa. Nyt ukkolaukkoja alkaa olla ripoteltuna sinne tänne puutarhaan.

ukkolaukat

Pikku hiljaa ukkolaukat venyttävät varttaan ja kun nuput alkavat pullistella lupaavasti, puutarhuri kihisee jännityksestä.

ukkolaukka

Yhtäkkiä piha on täynnä koreita, pyöreitä kukintoja, jotka nousevat ylväinä perennapenkin yläpuolelle. Erityisen upeilta pallot näyttävät alkukesän ilta-auringossa hehkuen.

Ukkolaukat sopivat monen kasvin kaveriksi. Itse tykkään kovasti tästä rungollinen pikkusyreeni (syringa meyeri ‘Palibin’) – ukkolaukka yhdistelmästä. Molemmat ovat upeimmillaan yhtä aikaa. Alkukesän loistoa parhaimmillaan!

ukkolaukat

Ukkolaukat tuovat sekä ryhtiä että sopivaa villiyttä kukkapenkkiin. Iloa piisaa pitkälle syksyyn, sillä ukkolaukka muodostaa kukittuaan kauniin siemenkodan. Ne ovat paitsi kauniita penkissä, myös mainioita kuivakukkia

Aurinkoisia alkukesän iltoja ja upeita ukkolaukkoja odotellessa!

2 Comments

  • Mun täytyisi tehdä samanlainen operaatio, kovin tiheässä ukkolaukkavauvoja nyt kasvaa omenatarhassa. Ehkä jo muutaman vuoden kuluttua niitä kukkii ympäri puutarhaa:)

    • Marjaomenapensaiden alla minullakin ensimmäiset olivat. Pitkään tuntui, etteivät ne lisääntyneet millään. Mutta kesäkuussa sitä huomaa ukkolaukkojen valloittaneen tilaa jo useammasta paikasta. Niin ihanaa!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.