Ihanan idyllinen Mustila

Mustila Puutarha on jälleen avoinna.

Olen ihaillut ruotsalaisia puutarhamyymälöitä ja kukkakauppoja, joissa osataan esillepanon jalo taito. Tällaisissa paikoissa vierailu on aina elämys, vaikka ei edes ostaisi mitään. Ympäristö inspiroi, rauhoittaa, virkistää, mitä milloinkin. Mutta osataan sitä toki Suomessakin, esimerkiksi ihan tässä kotikonnuilla, Mustila Puutarhassa.

Mustila Puutarha on Mustilan kartanon puutarhamyymälä. Se avasi ovensa talven jäljiltä tällä viikolla ja olihan sinne heti hurautettava.

On ihanaa katsella kauniita ruukkuja, hauskoja kasveja sekä kaikkea tarpeellista, jota en aikasemmin tiennyt edes kaipaavani. Täällä kyllä keksii nopeasti käyttötarkoituksia ihanille puutarhan oheistuotteille ja puutarhaan liittyville sisustustavaroille.

Olin matkassa pikkumiehen kanssa ja mukaan tarttui tietenkin uusi Tillandsia eli ilmakasvi. “Pörrö” sai nyt kaverikseen punaisen “Tildan”. Voit lukea lisää näistä symppiksistä aikaisemmasta ilmakasvi-postauksestani täältä.

Perennapuolella oli vielä väljää, mutta hedelmäpuiden joukosta löytyi näin ihanasti kukkiva kirsikkaluumu. Voehan kevät!

Mustila Puutarha sijaitsee Elimäellä Kymenlaaksossa, 6-tien tuntumassa. Mustila Arboretum on ehdoton must-kohde kesäkuussa, kun metsäpuutarhassa kukkivat tuhannet alppiruusut ja atsaleat.

Puutarhamyymälän välittömässä läheisyydessä on tunnelmallinen Mustila Viinin viinitupa. Ei ihan suomalaista perusmaisemaa, vai mitä?

Samasta pihapiiristä löytyy myös idyllinen taidekahvila Piika ja Renki, jonne lupaan lapsille aina herkkuvisiitin puutarhavierailun yhteydessä. Eipä tarvitse puutarhakaveria kauaa houkutella!

Suosittelen lämpimästi keventämään kaasujalkaa näillä kulmin, jos satut ajelemaan täällä päin. Tai vielä parempaa, tee kokopäiväretki Mustilaan ja tutustu kaikkiin alueen kohteisiin. Aivan ihana paikka, myös lapsille!

4 Comments

 • Niin hurmaava Mustila!!
  Ja tuo kirsikkaluumu….ihan mieletön kaunotar kukkiessaan!
  Miltähän ne marjat maistuvat…vai lasketaanko ne hedelmiin?

  Lempeää toukokuuta!

  • Se on juuri sitä, hurmaava! Kaiken kaikkiaan idyllinen miljöö ja monipuolisesti nähtävää. Ja minun piti ihan googlettaa tuo kirsikkaluumu, kun oli sen verran vieras kasvi itselle. Tämä pätkä on Mustila Arboretumin sivuilta:
   “Kirsikkaluumu kukkii keväällä yltäkylläisesti ja ristipöytyksen onnistuessa tekee syötäviä, parhaimmillaan herkullisia hedelmiä. Hedelmät ovat pieniä, punertavia tai keltaisia luumuja”

 • Samaa mieltä, aivan ihana paikka. Ja tuolta minä löysin viime vuonna kiinanhortensia Bougien.

  • Mustilassa on kyllä monipuolinen tarjonta ja vähän erikoisempiakin kasveja. Tuo kiinanhortensia kuulostaa mielenkiintoiselta!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.