Valmistautumista vappuun, eli periksi ei anneta!

Vappu 2017 jää taatusti mieleen!

Viime vuonna vappuun valmistauduttiin huomattavasti vehreämmissä tunnelmissa. En edes halua ajatella, miltä ulkona näyttää juuri nyt. Lunta. Vappuaattona. Ihan heti ei tule mieleen toista lumivappua. Taidammekin tänä vuonna toivottaa vieraat tervetulleiksi perinteisellä vappulumiukolla.

Meillä juhlinta painottuu vappupäivän brunssiin. 13 vuotta sitten alkanut perinne on säilynyt katkeamattomana, vaikka onkin vuosien varrella muuttanut muotoaan. Aluksi juhlittiin aikuisporukalla, sittemmin oli vauvavappuja, nykyään vapunpäivää vietetään naapureiden kanssa herkutellen. Brunssi alkaa luonnollisesti aamulla ja jatkuu ennalta määrittelemättömän ajan. Onhan sitä joskus käynyt niinkin, että isäntä on illan tullen vetäissyt yöpuvun päälle ja tullut ihmettelemään, milloin “brunssi”vieraat oikein mahtavat kotiutua. Vinkki meni kuitenkin kuuroille korville, vieläkin naurattaa!

Yleensä vappubrunssiin on valmistauduttu puunaamalla puutarhakalusteet kesäkuntoon. Tänä vuonna kolaamalla lumet terassilta.

Lähes joka vuosi olemme päässeet juhlimaan ulkona. Välillä t-paidoissa, välillä viltteihin kääriytyneinä. Kevääntulon virallinen juhla nyt vain kuuluu ottaa vastaan pihalla, vaikka sitten vähän hytisten. Saas nähdä miten sitkeitä vieraamme tänä vuonna ovat.

Nykyään juhlimme nyyttäriperiaatteella, jonka ansiosta brunssipöytä täyttyy mitä ihanimmilla herkuilla, kuten kauniilla kukkakakuilla. Emännällekin jää enemmän aikaa seurusteluun ja herkutteluun, kun sysää osan ruokavastuusta vieraille.

Kevät on heleitä värejä, niin myös brunssipöydässä. Noutopöytää on helppo koristaa muutaman kukan pikkumaljakoin. Maljakoiksi käyvät kaikki tuikkuastioista lasipulloihin. Pikkukimppuja riittää sijoitettavaksi myös eteiseen, vessaan ja muihin strategisiin paikkoihin. Vieraat on mukava toivottaa tervetulleiksi juhlaan jo ulko-ovelta lähtien.

Siman menekki on suoraan verrannollinen päivän ulkolämpötilaan. Viileämpänä päivänä kahvipannu saa olla kuumana koko päivän, helteellä ulos siirrytään simapullot kourassa. Itse yritän aina piilottaa pullon tai pari, sillä sima on mitä parhaita janojuomaa toukotöiden lomassa.

Ikimuistoista vappua, lumen kanssa tai ilman!

4 Comments

  • Voi miten ihanalta näyttää! Toivottavasti vappulumiukosta ei kovin perinteinen tulisi 😀 Oikein hauskaa ja iloista Vappua, toivottavasti aurinko päättää näyttäytyä ja sulattaa lumet kevään iloisen juhlan kunniaksi!

    • Oli kyllä melkoinen kelinmuutos vappuaaton ja vapunpäivän välillä! Ihan heti ei tule mieleen lumivappuja, mutta ompahan taas jotakin muisteltavaa:) Toivotaan kuitenkin aurinkoista toukokuun jatkoa, alku ainakin näyttää lupaavalta!

  • Ei anneta periksi, ei! Kyllä se kevät vielä koittaa.
    Ihanat toivoa antavat kuvat, ja toi tämän kevään vappukuvakin on ihan loistava. Tämän vapun kuviin saatiin ainakin vähän jotakin uutta, eikä toisteta ainakaan itseämme. 🙂
    Iloista vappua!

    • No se on kyllä totta, ihan hyvä ettei aina toisteta itseämme 😀 Ja kaunistahan nyt on ollut, ehkä tuo oli viimeinen talvirysäys, ja hyvä niin!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.