Pihakierroksella

Kyllä sieltä jo piippoja pilkistää!

Viikonloppu tarjosi taas melkoisen setin kevätsäätä: pakkasta, lunta, räntää, kaatosadetta, aurinkoa. Parhaimmillaan kaikkia näitä yhden vuorokauden puolella. Vaihtelevan sään keskellä on tuntunut, ettei kevät edes etene kunnolla. Joten auringon vieraillessa pujahdin tekemään pienen pihakierroksen.

Kyllähän siellä sentään jotain tapahtuu. Viime vuonna kesähuoneen päätyyn tehdystä perennapenkistä pilkisteli jo piippo jos toinenkin. Etupihaa olen ehtinyt siistiä ja rapsutella, mutta keittiöpuutarha odottaa vielä kevätsiivousta.

Juuri nyt on kovin väritöntä ja risuisen näköistä.

On uskomatonta ajatella, miten huima muutos tulee tapahtumaan seuraavan kuukauden aikana. Se yllättää ihan joka kevät.

Kuten nämä lehtikerroksen alta pilkistävät krookukset. Ensimmäiset nostivat päätään jo pari viikkoa sitten. Viileässä kelissä kukinta on jatkunut pitkään. Että onhan tässä toki hyvätkin puolensa.

Vähälumista viikon jatkoa! 🙂

2 Comments

  • Hih, meillä onkin vielä osa talven lumista sulamatta;)
    Kyllä oikeasti tuntuu että kevät viivyttelee, kohtahan on jo toukokuu, eikä juuri mikään vielä kuki pihalla. Orvokitkin pitää pelastaa yöksi sisälle, kun on niin paljon pakkasta!
    Mutta löytyyhän niitä piippoja, kun tarkasti katsoo:)

    • Meilläkin on vielä takapihan varjokohdissa maa jäässä, ihan turha edes haaveilla haravoinnista. Mutta onneksi etupiha antaa jo vähän toivoa 🙂

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.