Kukkakaupoilla

Ihanaa runsautta ja mielenkiintoisia yksityiskohtia idyllisessä ympäristössä.

Käväisin Tukholmassa kuun alussa ja ihastelin siellä kauppojen kutsuvia ovenpieliä. Kanelia ja kardemummaa -blogini puolella ehdittiin jo katsastaa leikkokukkasten koristamaa sisustusliikettä. Voi vain kuvitella, millaista tykistä sitten varsinaisissa kukkakaupoissa oli!

Tukholman visiiteillä yritän aina ehtiä vanhassakaupungissa sijaitsevaan Christoffers Blommor -kukkakauppaan. Pari viime kertaa liike on harmikseni ollut kiinni loman tai matkan takia, mutta nyt onnisti!

Sivukujalla sijaitsevan puodin idyllinen ovenpieli suorastaan pursui toinen toistaan ihanimpia kasveja! Ensin piti vain huokailla ooh ja aah, tutkailla ja tuoksutella. Ja vasta sitten tarttua kameraan. Enkä kyllä ollut ainoa.

Naisen pituisia (kaikki komiat 166cm!) magnolian oksia, valtavan kokoisia murattikaaria, keväisiä sipulikukkia, eucalyptusta, rungollista mimosaa.

Ja miten kauniisti kaikki oli esillä! Niinkuin nyt vaikkapa nämä mehitähdet. Valloittavan ihania palleroita, joita teki mieli ostaa koko paperipussillinen ja kiepauttaa ne sitten kotona sammaleeseen.

Christoffers Blommor löytyy osoitteesta Kåkbrinken 10 , ihan siitä Gudrun Sjödénin kulmilta. Käy ehdottomasti visiteeraamassa, jos satut talsimaan Tukholman vanhankaupungin kapeita katuja. Mielenvirkistys on taattu!

 

2 Comments

  • Toinen hauska kukkiin liittyvä kauppa löytyy Sergelintorilta, läheltä Kulturhusetin ja DesignTorjetin sisäänkäyntiä. Pyöreän mallisessa lasimyymälässä myydään pelkästään ruukkuja ja erilaisia maljakoita sekä sisustustavaroita.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.