Pelargonin pikkutaimet

Suloisia pelargonin pikkutaimia.

En millään onnistu pelargonioiden talvettamisessa. Säilytystilat ovat puutteelliset ja talvihoito tahtoo unohtua täysin. Joka syksy vien muutaman yritelmän varastoon ja keväällä kippaan kuivat käppänät kompostiin. Onneksi on saatavilla näitä ihania pikkutaimia, niin pääsee jo hyvissä ajoin fiilistelemään uutta kasvua.

Ostin pienet pistokastaimet paikallisesta puutarhamyymälästä hyvien vinkkien kera. Pikkutaimet tulee istuttaa taimimultaa, halkaisijaltaan noin 12 cm ruukkuun. Istutuksen yhteydessä pikkkutaimet kastellaan hyvin. Sen jälkeen niitä “kiusataan kuivuudella”, eli annetaan hieman kuivahtaa kastelujen välillä. Tämä kiihdyttää juuriston kasvua. Ja sitten neuvoista se itselleni vaikeimmin noudatettava: kaikki kukkanuput tulee poistaa. Raakaa peliä!

Parin viikon kuluttua taimia voi alkaa lannoittaa laimealla starttilannoitteella. Kunhan kasvu on päässyt hyvään vauhtiin ja ruukku alkaa täyttyä, voi nuputkin vihdoin jättää sijoilleen. Sitten vaan kukintaa odottelemaan.

Kevät on taas ison askeleen lähempänä näiden puuhien myötä.

Kaunista sunnuntaita ja hyvää kesäajan aloitusta!

5 Comments

 • Ei onnistu pelakuiden talvetus minullakaan, tai tänä vuonna selvisi hengissä yksi taimi. Lasikuistilla ei voi meillä talvettaa koska se on yhtä kylmä kuin ulkoilma.
  Niinpä ostin taas nipun pistokkaita ja odotan niille hyvää kasvua.

  • Tämä on jotenkin huojentavaa kuulla 🙂 Pistokkaista saa kyllä ihanan vehreää kevätfiilistä ja terhakkaa kasvua. Mennään siis niillä!

  • Nuput poistetaan taimivaiheessa, sillä ne vievät turhaan voimia taimelta. Kukkanuput poistamalla hento taimi ei käytä voimia kukkien tekemiseen vaan keskittää voimansa vahvan juuriston kasvattamiseen.

   Starttilannoitetta puolestaan suositellaan käytettäväksi parantamaan juurtumista. Jos kasvilla on hyvät juuret, se myös kestää paremmin kuivuutta ja sato / kukinta on parempi.

 • Otatko pois tuon taimen juurten ympärillä olevan kuitukankaan, vai jätetäänkö se paikoilleen?

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.