Varaslähtö kevääseen

Sipulikukat tuovat kevään.

Kevään ensimmäiset sipulikukat, niissä on aivan oma fiiliksensä. Sellaista kihelmöivän kutkuttavaa kevään odotusta. Ihan sama, onko maassa lunta vai ei. Narsissit, helmililjat, krookukset ja muut ihanuudet tuovat kevään tullessaan. Ne ovat kuin viehättäviä pikkuaurinkoja, lupauksia tulevasta.

Se tunne, kun pääsee ensimmäistä kertaa kasvihuoneeseen puuhailemaan kevätkukkien parissa ja saa ottaa varaslähdön kevääseen. Muhevan mullan tuoksu, pinossa odottavat saviruukut, terhakat kevätsipulit.

Aurinko lämmittää pienen ansarin nopeasti. Lasiseinät suojaavat tuulelta ja lämpömittari kohoaa yli kahdenkymmenen. Aurinko todellakin tuntuu poskissa. Tekisi mieli laulaa lurauttaa oodi keväälle!

Sipulit pullistelevat elinvoimaa ja vahvaa kasvua. Puutarhan kukintakausi alkaa pikku hiljaa tästä. Niin mahtavaa!

2 Comments

  • Oi oodi keväälle! Minä jo sellaisen hoilotin, mutta lauluäänen ollessa sulosointuja vain pään sisällä, varmistin, että muu perhe oli poissa :). Lasien suojassa ollessa ei aina tajuakaan, miten niiden ulkopuolella lämpö on (varjossa) pakkasella. T-paitasillaan kun avaa luukun, miltei järkyttyy. Mutta lasien sisäpuolella kasvit kiittävät, sipulit ja muut kevätkasvajat.

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

  • Minun oodiani keväälle hillitsi näköpiirissä ollut naapuri:) Ja toden totta, on ihanaa elää lasien suojassa, lämpöisessä valheessa. Vaan kai tuo hiljaa hiipii muuallekin, tämä odottavan aika on vaan niin kovin pitkä. Mutta suunta on oikea ja kesää kohti mennään, ihan tässä meinaa hurmokseen tulla!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.